ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουτιά από ύψος 4.000 μ. στις Ελβετικές Άλπεις και προσγείωση σε αεροσκάφος εν πτήση! (βίντεο)

Βουτιά από ύψος 4.000 μ. στις Ελβετικές Άλπεις και προσγείωση σε αεροσκάφος εν πτήση! (βίντεο)

Πώς είναι να πηδάς από ύψος 4.000 μέτρων, να πετάς με Wingsuit πάνω από τις Ελβετικές Άλπεις και να μπαίνεις μέσα σε αεροσκάφος που κινείται με 130 χλμ, χωρίς να χτυπήσεις πάνω του; Αυτό πέτυχαν δύο wingsuit flyers, ο Fred Fugen και ο Vince Reffet, γνωστοί και ως Soul Flyers, γιορτάζοντας την 20η επέτειο του κατορθώματος του Patrick de Gayardona, ο οποίος το 1997 πήδηξε από ένα αεροπλάνο φορώντας wingsuit και μετά προσγειώθηκε πίσω στο ίδιο αεροπλάνο.

Οι δύο αθλητές βέβαια έκαναν παραλλαγή στο εγχείρημα θέτοντας την κορυφή του βουνού Jungfrau ως εναρκτήριο σημείο και το αεροσκάφος Pilatus Porter ως τελικό σημείο.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε buzz, γιατί αυτό ακριβώς κάνουμε» εξηγεί ο Fugen, «αλλά η αντίδραση του κόσμου ήταν εκπληκτική ειδικά από παλαιότερους αθλητές που έκαναν ελεύθερη πτώση, καθώς αυτοί οι άνθρωποι υπήρξαν πραγματικά πρωτοπόροι».

Ο Fugen σχολιάζει: «Μελετήσαμε πολύ την όλη αποστολή και κάναμε πολλές δοκιμές-συμπεριλαμβανομένων 100 δοκιμών πτήσης- και τότε καταλάβαμε ότι ήταν δυνατό να συμβεί. Το πιο βασικό ήταν να έχουμε σωστή τροχιά καθώς αυτό ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα, αφού ξεκινούσαμε από ένα στατικό σημείο και το αεροπλάνο κινούταν ήδη, οπότε έπρεπε να αναπτύξουμε τη σωστή ταχύτητα και να έχουμε σωστό συγχρονισμό».

«Όλη μας η προετοιμασία έγινε έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και τελικά βρήκαμε την ισορροπία. Ήταν σαν να κάνεις άλμα εις ύψος, μία μικρή κίνηση θα μπορούσε να ρίξει τη μπάρα στον αέρα», εξηγεί ο Reffet.

Και οι δύο ήταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον πιλότο του αεροσκάφους και την υπόλοιπη ομάδα, για να πετύχουν τη κατάλληλη ταχύτητα στη σωστή στιγμή και τροχιά της πτήσης τους ώστε να προσγειωθούν στο αεροσκάφος.

Όσο για το πώς θα ανεβάσουν το πήχη, ο Fugen λέει αστειευόμενος: «Λοιπόν τώρα θα πρέπει να πάμε ψηλότερα από τον Felix Baumgartner (ο οποίος είναι διάσημος για την πτώση του από τη στρατόσφαιρα)»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αλλά ποιος ξέρει τι είναι εφικτό; Πριν μερικά χρόνια, αυτό το κόλπο δεν ήταν εφικτό αλλά η ανάπτυξη του εξοπλισμού είναι τόσο γρήγορη που δημιουργεί νέες δυνατότητες».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.