ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

40 χρόνια Χάντμπολ στην Ελλάδα

40 χρόνια Χάντμπολ στην Ελλάδα

Παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου και του αντιπροέδρου της ΕΟΕ και πρώην προέδρου της ΟΧΕ, Στέλιου Αγγελούδη, η οικογένεια του ελληνικού χάντμπολ ολοκλήρωσε τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη γέννηση του αθλήματος στην Ελλάδα, με μία επετειακή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΟΕ.

Το «παρών» στη γεμάτη αίθουσα έδωσαν δεκάδες άνθρωποι του χάντμπολ, εκπρόσωποι σωματείων, προπονητές και παλαίμαχοι παίκτες, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ντοκιμαντέρ με τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας του χάντμπολ στην Ελλάδα, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, με σπάνιο αρχειακό υλικό.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν τα πλάνα από τους πρώτους αγώνες χειροσφαίρισης στη χώρα μας, που έγιναν το 1977 στο Αμύνταιο, καθώς και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ουλφ Σέφερτ, του Σουηδού προπονητή που οδήγησε την Εθνική Ανδρών στις μεγαλύτερες επιτυχίες της, με την κατάληψη της έκτης θέσης στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, αλλά και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Τυνησίας, το 2005.

Η εκδήλωση περιλάμβανε και την προβολή ενός μέρους του βίντεο το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό στην Αττάλεια, όταν η χώρα μας ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων 2021.

Και ακριβώς αυτή η -μελλοντική- Εθνική Εφήβων, με τον προπονητή Νίκο Γεωργιάδη, έκλεισε με την παρουσία της στο βήμα την εκδήλωση, ως μία ένδειξη της συνέχειας και της προοπτικής του ελληνικού χάντμπολ.

«Σήμερα είδατε μία ιστορική αναδρομή 40 χρόνων, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, αλλά και για να έχουμε εμείς μία καινούρια αρχειακή βάση. Το έργο αυτό το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και θα μείνει ως μία ιστορική καταγραφή του αθλήματος, αναπτυγμένη σε όλο το χρονικό διάστημα από την ίδρυση του αθλήματος μέχρι σήμερα.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά θα διανεμηθεί σε όλα τα σωματεία, θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο για το άθλημα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Γκαντής.

«Η ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι ένα κίνητρο αγωνιστικό για τα παιδιά και τους προπονητές, αλλά είναι και μία μεγάλη υποχρέωση για την ομοσπονδία και την Πολιτεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι να υπογραφεί το συμβόλαιο με την διεθνή ομοσπονδία δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Μετά την υπογραφή, θα ορίσουμε την οργανωτική επιτροπή και θα ξεκινήσει η δουλειά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΟΧΕ, αναφορικά με τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2021 από τη χώρα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.