ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μπαρτσελόνα: Οι 10 χειρότερες «ευρωπαϊκές» ήττες στην ιστορία των μπλαουγκράνα

Μπαρτσελόνα: Οι 10 χειρότερες «ευρωπαϊκές» ήττες στην ιστορία των μπλαουγκράνα

Η βαριά ήττα της Μπαρτσελόνα στο «Παρκ Ντε Πρενς» από την Παρί με 4-0 αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία των «μπλαουγκράνα» στα Κύπελλα Ευρώπης.

Μπορεί η παρέα του Μέσι να μην ήταν συνηθισμένη στις «σφαλιάρες» τα τελευταία χρόνια, όμως οι Καταλανοί έχουν βιώσει αρκετές δύσκολες στιγμές στο παρελθόν.

Αυτές είναι οι δέκα χειρότερες ευρωπαϊκές ήττες της Μπαρτσελόνα:

1. Ο τελικός των δοκαριών

Η Μπαρτσελόνα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών για πρώτη φορά το 1961 με αντίπαλο την Μπενφίκα. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν τα πάντα να κερδίσουν τον τίτλο και έπαιξαν καλύτερα από τον αντίπαλο, όμως ήταν πάρα πολύ άτυχοι. Είχε τέσσερα δοκάρια και το πλήρωσε ακριβά αφού ηττήθηκε με 3-2 από τους Πορτογάλους. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μείνει γνωστό ως «ο τελικός των δοκαριών».

2. Η εξάρα στο Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων

Στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Διεθνών Εκθέσεων της σεζόν 1962-63, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με σκορ 6-2 από τη Βαλένθια.

3. Το διπλό της Κολωνίας στη Βαρκελώνη

Τη σεζόν 1980-81 η Κολωνία κέρδισε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου UEFA. Ήταν ο επαναληπτικός αγώνας και το ένα γκολ των «μπλαουγκράνα» στη Γερμανία δεν ήταν αρκετό. Οι Γερμανοί πέτυχαν συνεχόμενα γκολ, δύο στο 41′ και στο 46′ και άλλα δύο στο 62′ και στο 63′.

4. Η ταπεινή Μετς ντρόπιασε τη Μπάρτσα

Αποτελεί μία από τις πιο αρνητικές εκπλήξεις στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ήταν ο πρώτος γύρος του Ρεκόπα του 1984. Οι Καταλανοί είχαν νικήσει 4-2 στη Γαλλία, όμως στο «Καμπ Νου» έχασαν με 4-1 και αποκλείστηκαν.

5. Η συντριβή στην Αθήνα

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Αθήνας, η Μπαρτσελόνα που πήγε ως φαβορί, έφυγε ντροπιασμένη και ηττημένη με 4-0. Οι «ροσονέρι» δεν άφησαν κάνενα περιθώριο στους «μπλαουγκράνα» με την ιστορική τριάδα Λάουντρουπ, Ρομάριο και Στόιτσκοφ. Η κούραση από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας τρεις μέρες πριν το μεγάλο τελικό, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

6. Οι καταστροφικοί όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1997-98

Η απόλυτη αποτυχία της Μπαρτσελόνα σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε τη σεζόν 1997-98. Έμεινε τέταρτη έχοντας μία μόλις νίκη και 14 γκολ κατά. Τα 7 από αυτά τα δέχθηκαν από τη Ντιναμό Κιέβου. Οι Ουκρανοί κέρδισαν με 3-0 στην έδρα τους και με 4-0 στη Βαρκελώνη.

7. Το 4-1 του «Μεστάγια» το 2001

Οι Βαλένθια και Μπαρτσελόνα βρέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2000. Το πρώτο ματς έγινε στο «Μεστάγια» και στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 3-1. Ο Λόπες στο 90′ έκανε το 4-1 και έδωσε την απόλυτη ηρεμία στη Βαλένθια ενόψει του επαναληπτικού.

8. Όταν ο Ντουκαντάμ έγινε ήρωας

Τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του 1986 κόντρα στην «πρωτάρα» Στεάουα Βουκουρεστίου. Όλοι περίμεναν άνετη νίκη της Μπαρτσελόνα, όμως η πραγματικότητα ήταν άλλη. Ο θηριώδης γκολκίπερ, Χέλμουτ Ντουκαντάμ, ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τη Στεάουα. Αφού κράτησε ανέπαφη την εστία του για 120 λεπτά, στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε 4 (!) στέλνοντας στο «καναβάτσο» τους Καταλανούς.

9. Το Σούπερ Καπ του 2006

Στον τελικό του Σούπερ Καπ του 2006 στο Μονακό απέναντι στη Σεβίλλη, η Μπαρτσελόνα δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ δύο μήνες πριν. Ηττήθηκαν από τη Σεβίλλη με 3-0.

10. Η ταπείνωση από τη Μπάγερν Μονάχου

Τη σεζόν 2012-13 η Μπάρτσα αντιμετώπισε την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί κέρδισαν με 4-0 στον πρώτο αγώνα στο «Αλιάντζ», ενώ πήραν τη νίκη με 3-0 και στο «Καμπ Νου». Οι «μπλαουγράνα» δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε 180 λεπτά αγώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.