ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τάκης Θεοχαράκης: Μικρές, αλλά θετικές οι τάσεις της αγοράς

Τάκης Θεοχαράκης: Μικρές, αλλά θετικές οι τάσεις της αγοράς

Πολλά και σημαντικά για το μέλλον της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου ήταν αυτά που είπε ο κ. Τάκης Θεοχαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των νέων Qashqai και X-Trail , στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο.

Η ομιλία του Τ.Θεοχαράκη:

«Σήμερα θα σας μιλήσουμε όχι για ένα, αλλά για δύο βασικά μας μοντέλα, με αρκετά σημαντικά νέα για αυτά, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην τεχνολογία τους, κατά συνέπεια θα είμαι σύντομος σε αυτήν την αρχική μου τοποθέτηση.

Πριν όμως αναφερθώ στο Qashqai και το X-Trail, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια βασικά σημεία για την Αγορά του αυτοκινήτου και για την πορεία της εταιρείας μας μέχρι σήμερα.

Η αγορά φέτος κινείται χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Αφενός, τα συνολικά μεγέθη παραμένουν χαμηλά – βαδίζοντας σύμφωνα με τις αρχικές μας προβλέψεις – και τα νούμερα δείχνουν ότι θα κλείσουμε φέτος περίπου στα 87.000 επιβατικά και στα 6.000 ελαφρά φορτηγά. Μια μικρή αύξηση δηλαδή σε σχέση με την περσινή χρονιά , η οποία – αν και είναι ενθαρρυντική – σίγουρα δεν είναι αρκετή για να χαρακτηρίσω υγιή την συνολική εικόνα της αγοράς αυτοκινήτου.

Από την άλλη βέβαια, διανύουμε την τρίτη συνεχή χρονιά που βλέπουμε την αγορά να δείχνει αυξητικές τάσεις. Μικρές, αλλά θετικές τάσεις. Και επειδή όπως με ξέρετε όλοι, θέλω πάντα να βλέπω ρεαλιστικά τα πράγματα, αλλά και αισιόδοξα, από αυτή την εικόνα κρατάω τουλάχιστον αυτή την θετική τάση.

Κρατάω ότι περάσαμε τα δυσκολότερα, ότι φτάσαμε στα απόλυτα χαμηλά και επιβιώσαμε, ότι τα θετικά πρόσημα προέρχονται όχι μόνο από τις εταιρικές πωλήσεις και τον τουρισμό, αλλά επίσης και από τις λιανικές πωλήσεις που δείχνουν την «καθαρή» δυναμική των ελλήνων αγοραστών. Έχουμε λοιπόν συνολική αύξηση της αγοράς της τάξης του 10%, χωρίς να αλλάζει ιδιαίτερα το ποσοστό των εταιρικών πωλήσεων (~54%).

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι ότι η Αγορά, λόγω του νέου φορολογικού συστήματος, έχει στραφεί σε αυτοκίνητα μικρότερης αξίας, ακόμα και μέσα σε κάθε κατηγορία. Άρα και εφόσον η μέση τιμή ενός πωλούμενου αυτοκινήτου σήμερα μειώνεται, επομένως και ο συνολικός τζίρος δεν ακολουθεί τα ποσοστά αύξησης της αγοράς.

Με όλα αυτή υπ όψιν, καταλήγουμε ότι συνολικά, η Αγορά μας κινείται σε τροχιά μιας «διστακτικής ανάπτυξης». Ελπίδα όλων μας είναι αυτή η ανάπτυξη όχι μόνο να παραμείνει, αλλά και να ενταθεί σύντομα και να οδηγήσει τα συνολικά μεγέθη της Αγοράς σε πιο υγιή και βιώσιμα επίπεδα, δηλαδή πάνω από τις 100.000 αυτοκίνητα. Ένα νούμερο απόλυτα ρεαλιστικό, αν συνυπολογίσει κανείς όλους τους δείκτες και τις τάσεις της οικονομίας της Ελλάδας.

Για την εταιρεία μας μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά, ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια: Τα τελευταία χρόνια έχουμε πετύχει τους περισσότερους στρατηγικούς μας στόχους:

– Να βρισκόμαστε σταθερά στην πρώτη τριάδα από πλευράς πωλήσεων. Φέτος μέχρι στιγμής είμαστε στη δεύτερη θέση με ένα πολύ καλό μερίδιο 8,7% (στα επιβατικά).

– Να λανσάρουμε με επιτυχία συνεχώς νέα εμπορικά μοντέλα που βρίσκουν άμεση ανταπόκριση στο καταναλωτικό κοινό, όπως πρόσφατα το νέο Micra.

– Να βελτιώνουμε συνεχώς και σταθερά την ποιότητα των υπηρεσιών μας, παρακολουθώντας συνεχείς έρευνες και με συνεχή εκπαίδευση όλου του προσωπικού μας.

– Να βελτιώνουμε διαρκώς και σταθερά την προβολή, την επικοινωνία και την εικόνα της μάρκας Nissan.

– Και βέβαια, να έχουμε μια εξαιρετική σχέση και μια αμοιβαία εκτίμηση με όλους εσάς.

Ας έρθουμε όμως στα νέα μας μοντέλα. Το νέο Qashqai και το νέο X-Trail. Και τα χαρακτηρίζω νέα, καθώς όπως θα δείτε και εσείς στη συνέχεια, έχουν πολύ σημαντικές αλλαγές και τα δύο, τόσο ως προς την εμφάνιση, όσο και ως προς τον εξοπλισμό τους.

Το αναβαθμισμένο Qashqai έρχεται να συνεχίσει επάξια την εξαιρετική πορεία του σημερινού μοντέλου.

Είναι μακράν το πιο επιτυχημένο μοντέλο μας στην Ευρώπη με πάνω από 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα σε 10 χρόνια. Ένα αυτοκίνητο που άνοιξε και όρισε από μόνο του την κατηγορία των crossovers, και που σήμερα παραμένει ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος, παρά το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες μας ακολούθησαν, και πλέον υπάρχουν πάνω από 20 ανταγωνιστικά μοντέλα.

Είναι το αυτοκίνητο που έχει κερδίσει πάνω από 80 βραβεία και 19 τίτλους σε διάφορες χώρες . Στο νέο Qashqai οι βελτιώσεις, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, είναι σημαντικές σε όλους τους τομείς : τόσο στις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες, με νέο εσωτερικό, νέα ποιοτικά υλικά, νέο τιμόνι και εξαιρετικά ηχοσυστήματα της BOSE, όσο και στις μηχανικές του αναβαθμίσεις, που πλέον έχουν φθάσει την οδηγική του συμπεριφορά και την άνεση σε εκπληκτικά επίπεδα. Σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να το οδηγήσετε και να διαπιστώσετε και εσείς το εύρος των αναβαθμίσεών του.

Το νέο X-Trail ακολουθεί και αυτό την ίδια ακριβώς λογική. Νέα επίπεδα ποιότητας κατασκευής, νέος πλουσιότερος εξοπλισμός, νέα premium αίσθηση στο εσωτερικό του. Ακόμα, ένα πλήρες πλέγμα των τελευταίων τεχνολογιών ασφαλείας της Nissan, νέα εξαιρετικά συστήματα συνδεσιμότητας και ηχοσυστήματα της BOSE και ένας ακόμα νέος κορυφαίος κινητήρας diesel 2 λίτρων και 177 ίππων.

Στο νέο X-trail, όπως και στο νέο Qashqai, πολύ σύντομα θα υπάρξουν και εκδόσεις που ενσωματώνουν την τεχνολογία pro-pilot, το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση των αυτόνομων οχημάτων μας, που γίνεται πράξη.

Με το νέο Qashqai που αποτελεί βασικό πυλώνα μας, με δεύτερο πυλώνα το εξαιρετικό νέο Micra που πρόσφατα ξεκίνησε την εμπορική πορεία του, και βέβαια το νέο X-trail, το Juke, το Pulsar, το Navara και τα ελαφρά φορτηγά μας, θα μπορούσα να πω ότι είμαστε υπερ-πλήρεις από πλευράς προϊόντων. Όμως δεν σταματάμε εδώ:

Η Nissan είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος. Συνδέεται άμεσα με τις έννοιες «καινοτομία» και «ενθουσιασμός». Έχουμε όραμα το Intelligent Mobility, δηλαδή την ευφυή κινητικότητα και έχουμε σαφή προσανατολισμό στα αυτόνομα αυτοκίνητα και στην ηλεκτροκίνηση. Παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες μια ακόμα απόδειξη: Το νέο εκπληκτικό Nissan Leaf. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, που πλέον διαθέτει : εκπληκτική νέα σχεδίαση, νέες μπαταρίες για μεγάλη αυτονομία 380 χλμ, όλες τις διαθέσιμες τελευταίες τεχνολογίες ασφαλείας της Nissan , επιπλέον το πρωτοποριακό e-pedal, και πολλά ακόμα.

Το νέο Nissan Leaf θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε λεπτομερώς τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν θα το φέρουμε για την έκθεση Αυτοκίνηση, ενώ η εμπορική του πορεία στην Ελλάδα θα ξεκινήσει τον Μάιο του ‘18. Θα έχουμε λοιπόν τότε, πολλά και ενδιαφέροντα για να πούμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το παρόν για την εταιρεία μας είναι πολύ θετικό και το μέλλον είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρο. Με την ευχή ότι και η συνολική Αγορά θα παρουσιάσει γρήγορα πρόσφορο έδαφος, θα ήθελα εδώ να κλείσω αυτή την αρχική μου τοποθέτηση, να σας ευχαριστήσω, και να περάσω την σκυτάλη στα στελέχη μας, που θα σας μιλήσουν λεπτομερώς για τα νέα μας Qashqai και X-Trail.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.