ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πρωτοφανές: Κατηγορούν Ελλάδα και Κύπρο επειδή επιτρέπουν να ακούγεται η ρωσική άποψη και όχι μόνο η δυτική!

Πρωτοφανές: Κατηγορούν Ελλάδα και Κύπρο επειδή επιτρέπουν να ακούγεται η ρωσική άποψη και όχι μόνο η δυτική!

Πρωτοφανές: Μια ΜΚΟ που ονομάζεται European Values κατηγορεί την Ελευθερία του Τύπου που ακόμα υπάρχει στην Ελλάδα και στην Κύπρο και χαρακτηρίζει τις δύο ελληνικές χώρες ως «συνεργάτες του Κρεμλίνου» που «όχι μόνο δεν καταπολεμούν τις εκστρατείες παραπληροφόρησης της ρωσικής κυβέρνησης αλλά αντίθετα τις υποβοηθούν»

Εν ολίγοις επιτρέπονται μόνο οι αμερικανικές απόψεις και οι απόψεις των δυτικών ΜΜΕ οι οποίες συνήθως στερούνται οποιασδήποτε επιχειρηματολογίας και είναι απλά «έτσι είναι γιατί έτσι το λέμε»

Η «μελέτη» της ΜΚΟ είχε ως στόχο να διαπιστώσει «ποιες Ευρωπαϊκές δημοκρατίες είναι καλύτερα θωρακισμένες απέναντι στην ρωσική διασπορά ψευδών ειδήσεων που επηρέασε με τόσο τις τελευταίες αμερικανικές εκλογές».

Ακόμα δηλαδή θεωρείται ως «αυταπόδεικτο» ότι οι αμερικανικές εκλογές επηρεάστηκαν από την Μόσχα, λόγω… facebook την στιγμή που όλη η αμερικανική τηλεόραση και οι αμερικανικές εφημερίδες έπαιζαν «δαγκωτό» Χίλαρι.

Το 2019 θα είναι μια χρονιά που θα φέρει πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Έτσι, πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη αλλαγές στη νομοθεσία τους προφανώς με σκοπό να μην υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο μέλλον, άλλωστε το παράδειγμα της Ιταλίας έδειξε ότι αρχίζει να υπάρχει ένα έντονο ρεύμα αντιπαγκοσμιοποίησης και αντιένωσης κρατών και εθνών σε πολυκρατικούς «πολτούς»

Σύμφωνα με τον χάρτη της έκθεσης που δημοσιεύει η El Pais, οι περισσότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή ένωση αναγνωρίζουν την απειλή της ρωσικής παραπληροφόρησης και της εμπλοκής στις εκλογικές αναμετρήσεις, με κάποιες μάλιστα να έχουν ήδη «ατσαλώσει» τις άμυνές τους

Μεταξύ των πιο άρτια θωρακισμένων χωρών που εμφανίζονται με σκούρο μπλε χρώμα στον χάρτη βρίσκεται η Βρετανία (ειδικά μετά τις περσινές επιθέσεις Ρώσων χάκερ και την επιδείνωση στη σχέση των δύο χωρών), η Σουηδία αλλά και χώρες της Βαλτικής, όπως η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία.

Πολλές χώρες αναγνωρίζουν τον κίνδυνο και λαμβάνουν σιγά-σιγά μέτρα για να τον αντιμετωπίσουν. Σε αυτήν την κατηγορία, που εμφανίζεται με ανοιχτό γαλάζιο χρώμα, ανήκει η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Πολωνία και η Ρουμανία.

Αμέσως επόμενες στη λίστα, με κίτρινο χρώμα, είναι οι χώρες που αμφισβητούν τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί και περιλαμβάνουν τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία και την Ιρλανδία.

Σειρά έχουν οι χώρες που αρνούνται την απειλή των ρωσικών fake news: Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Αυστρία και η Ουγγαρία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν Ιταλία και Ουγγαρία. Οι Ιταλοί επέλεξαν να ψηφίσουν κατά της ΕΕ και στην Ουγγαρία υπάρχει ο Β.Όρμπαν.

Ελλάδα και η Κύπρος, όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν την απειλή αλλά υποβοηθούν με τον τρόπο τους την διασπορά των ψευδών ειδήσεων. Στον χάρτη η χώρα μας και η Κύπρος εμφανίζονται με κατακόκκινο χρώμα και χαρακτηρίζονται «Συνεργάτες του Κρεμλίνου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι κατανοητό τώρα γιατί πολεμιέται η Ορθοδοξία στην Ελλάδα και επιχειρείται με κάθε μέσο να προωθηθεί ο αθεϊσμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.