Μετά την Καλαμάτα, πολιτική έδρα του Αντώνη Σαμαρά όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός βάζει πλώρη και για έναν άκρως καραμανλικό νομό: τις Σέρρες.
Η μετάβαση θα γίνει με αφορμή τον εορτασμό των πολιούχων Παμμεγίστων Ταξιαρχών και την επιστροφή των κλαπέντων από τους Βούλγαρους κειμηλίων το 1917, στο πλαίσιο της πρόσφατης διακρατικής συμφωνίας που υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη.
Η αφορμή είναι ιστορική και συμβολική. Η πολιτική ανάγνωση, όμως, είναι διαφορετική.
Οι Σέρρες αποτελούν παραδοσιακά καραμανλικό προπύργιο, σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις του Μαξίμου με τον Κώστα Καραμανλή παραμένουν απόμακρες και οι προσπάθειες προσέγγισης —ακόμη και μέσω μεσολαβητών— έχουν ήδη σχολιαστεί.
Η παρουσία του πρωθυπουργού σε έναν τέτοιο νομό δεν είναι απλώς εορταστική. Είναι και μήνυμα προς τον παραδοσιακό κομματικό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, ότι το Μαξίμου επιδιώκει να μην αφήσει κενά σε περιοχές με ισχυρή καραμανλική ταυτότητα.
Ταυτόχρονα, οι Σέρρες έχουν και ένα πιο γήινο μέτωπο: τους εξαγριωμένους αγρότες, που ζητούν «μασάζ» και χρήματα.
Με επισκεψούλες δεν λύνονται αυτά

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.