ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ. Μητσοτάκης: «Συνταγματική αναθεώρηση για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων»

Κ. Μητσοτάκης: «Συνταγματική αναθεώρηση για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων»

Να μπει τέλος στο κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το σκοπό αυτό ζήτησε να γίνει συνταγματική αναθεώρηση ώστε να επιτραπεί η ίδρυση «μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», ζήτησε αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία, όπως είπε, θα του προσδώσει μεγαλύτερη αυτονομία και εξωστρέφεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε εκ νέου αιχμές για τις πρόσφατες αλλαγές που πέρασε το υπουργείο Παιδείας για κατάργηση της αριστείας στην επιλογή των σημαιοφόρων στο Δημοτικό.

Η οργανωμένη κοινωνία οφείλει «να επιβραβεύει όσους δεν συμβιβάζονται με τη μετριότητα», διαφορετικά «οδηγούμαστε μοιραία στην ισοπέδωση» επεσήμανε.

Παράλληλα, σε μια ειρωνική αναφορά στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: Εάν κάποιοι δεν αντέχουν τη λέξη «αριστεία» μπορούν να χρησιμοποιήσουν παλαιότερους όρους, όπως «προκοπή» ή «αξιοσύνη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.