ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θράσος Ζ.Ζάεφ: «Εμείς Μακεδόνες, εσείς Έλληνες» – Ξεσηκωμός και της ΝΔ – Άρθρο-«φωτιά» από Μ.Βαρβιτσιώτη

Θράσος Ζ.Ζάεφ: «Εμείς Μακεδόνες, εσείς Έλληνες» – Ξεσηκωμός και της ΝΔ –  Άρθρο-«φωτιά» από Μ.Βαρβιτσιώτη

Με μια , αν μη τι άλλο, προκλητική και θρασύτατη δήλωση ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζ.Ζ.αεφ μιλάει για «Μακεδόνες» και «Έλληνες» ως να πρόκειται για ξεχωριστές οντότητες και κατατάσσοντας τον εαυτό του και τους σλαβο-αλβανικό λαό του στους «Μακεδόνες»

Συγκεκριμένα η δήλωση έχει ως εξής:

«Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια πρόσθετη εγγύηση για τους Έλληνες φίλους μας γιατί θα απομακρύνει όλες τις αμφιβολίες καθώς οι λαοί θα υποστηρίξουν τη λύση. Είμαι σίγουρος ότι οι «Μακεδόνες» είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Ωστόσο είμαστε ακόμα εν μέσω διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι η λύση θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και των Ελλήνων» είπε ο κ. Ζάεφ σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ.

Επίσης τόνισε «ότι θα φτάσουμε σε λύσεις αποδεκτές για τις δύο πλευρές γιατί η διευθέτηση θα πρέπει να διατηρεί την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο κρατών. Αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να χτίζονται συνεργασίες και αυτό προϋποθέτει μια βιώσιμη διευθέτηση».

Στο μεταξύ η ΝΔ τάσσεται ολοκληρωτικά κατά της λύσης για το Σκοπιανό χωρίς την προαπαιτούμενη απαλοιφή των αλυτρωτικών άρθρων του σκοπιανού Συντάγματος και τάσσεται κατά της όποιας «σαλαμοποίησης» για να ενταχθούν πρώτα τα… Σκόπια στο ΝΑΤΟ και μετά… βλέπουμε.

Χαρακτηριστικό είναι άρθρο του μετριοπαθούς βουλευτή και επικεφαλής του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ και πρώην υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο ποίος σηκώνει το λάβαρο της αντίστασης κατά οποιασδήποτε από τις παραπάνω λυσεις που μηχανεύεται η κυβέρνηση.

Ο στενός συνεργάτης του Κ.Μητσοτακή κατόπιν σχετικής επικοξωνίας με τον πρέοδρο του κόμματος δημοσίευσε άρθρο με τίτλο

«Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία» στο οποίο αναφέρονται τα εξηής:

Μέχρι τώρα το αντιμετώπιζα με επιφύλαξη. Είχα προβληματισμούς για την διοργάνωση, ενδοιασμούς για τους ομιλητές, αμφιβολίες για τους πραγματικούς του στόχους. Πίστευα και πιστεύω ότι η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα.

Με σύνθεση απόψεων, με εθνική συνεννόηση. Τώρα όμως θα πάω.

Θα πάω γιατί δεν επιτρέπω σε κανέναν «Ρουβίκωνα» και σε κανέναν «μπαχαλάκη» να εκφοβίζει το πατριωτικό μου αίσθημα. Γιατί δεν επιτρέπω σε κανέναν αντιεξουσιαστή να ορίζει την δημόσια ατζέντα και να φοβίζει.

Θα πάω, γιατί δεν εμπιστεύομαι αυτήν την κυβέρνηση και τον τρόπο που διαπραγματεύεται. Γιατί δεν θέλω να αφήσω αυτούς που έχουν αποδειχθεί βολικοί και εύκολοι σε όλες τις διαπραγματεύσεις τους να κάνουν το ίδιο και με το Μακεδονικό

Θα πάω γιατί δεν αποδέχομαι την λογική της «σαλαμοποίησης» της λύσης που προτάσσουν. Επικεντρώνοντας δηλαδή, τη συζήτηση μόνο στο ονοματολογικό και αποφεύγοντας τα θέματα του αλυτρωτισμού που υπάρχουν στο σύνταγμα, στα σχολικά βιβλία, αλλά κυρίως στην πολιτισμική ταυτότητα των γειτόνων μας.

Θα πάω γιατί δεν θέλω η κυβέρνηση να περάσει κάτω από τον πήχη που έθεσε το βέτο του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι.

Και τότε δεχθήκαμε πιέσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά καταφέραμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Δεν πηγαίνω για να ακούσω κάποιον ομιλητή ή για να γίνω μέτοχος στα παιχνίδια κάποιων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγαίνω για να διαδηλώσω και εγώ για την Ελλάδα. Γιατί το να διαδηλώνεις για την Ελλάδα δεν σε καθιστά ούτε φασίστα ούτε ακροδεξιό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.