Δείτε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πυρκαγιές του 2007

Δείτε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πυρκαγιές του 2007

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια φράση την οποία καυτηρίαζε το 2007 για να περιγράψει τις πυρκαγιές.

«Ασύμμετρο φαινόμενο». Αυτόν τον όρο χρησιμοποίησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας χθες το βράδυ εξερχόμενος απο το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κρατική μηχανή.

«Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη».
Η παραπάνω φράση θα μπορούσε να αποτελεί ανακοίνωση – απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό. Είναι όμως τμήμα απο δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολύνεκρες πυρκαγιές του 2007…

«Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής» τόνιζαν τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεταν: «Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη».

Η επίκληση άλλωστε της ασυμμετρίας προκειμένου να τονιστεί η μη κανονικότητα στην εξέλιξη ενός φαινομένου, και άρα να δικαιολογηθεί η ανεπαρκής ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, δεν γίνεται πρώτη φορά.

Το 2007 και εν μέσω των μεγάλων πυρκαγιών που είχαν κατακάψει την χώρα, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας είχε συγκαλέσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να μιλήσει για την «ασύμμετρη απειλή» κατά της Ελλάδας.

Ο κ. Πολύδωρας είχε καταδικαστεί πολιτικά τόσο για τις ατυχείς του δηλώσεις όσο και για την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την έκτακτη ανάγκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό, όμως, δεν φαίνεται ότι αποτέλεσε μάθημα για την σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποφύγει τις ίδιες λανθασμένες επικοινωνιακές τακτικές περί δήθεν… ασύμμετρου φαινομένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.