ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιτυχής ημερίδα ενημέρωσης για τον Αυτισμό από το «Φάσμα» (φωτό, βίντεο)

Επιτυχής ημερίδα ενημέρωσης για τον Αυτισμό από το «Φάσμα» (φωτό, βίντεο)

Το Σάββατο 24/2 διεξήχθη στο θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου η Ημερίδα για τον Αυτισμό που διοργάνωσε το Σωματείο Γονέων & συγγενών παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας. Το θέατρο αποδείχθηκε μικρο, αφού γέμισε και ο εξώστης και ευτυχώς λίγα μόνο άτομα, χρειάστηκε για λιγο να παρακολουθήσουν την Ημερίδα όρθια.

Το κοινό αποτελούνταν απο γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς κσι θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων, νέους που ήθελαν να διευρύνουν τις γνώσεις (ακόμα και απο την Αθήνα και απο ολη την Κορινθία) αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Οι ομιλητές και η θεματολογίας του, άγγιξε διάφορες πτυχές του Αυτισμού και με διαφορετικές προσεγγίσεις:

Ζώρζος Γεώργιος
Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων

Απο την επιστημονική προσέγγιση του ψυχιάτρου παιδιών και εφήβων κ Γεωργιου Ζώρζου με την ευαισθησια όμως του ανθρώπου που ασχολείται με παιδιά , στο καθαρά συναισθηματικό λόγο της συγγραφέως και μητέρας Μαρίας Κασαμπαλάκου που έκανε ενα μεγάλο μέρος του ακροατηρίου να συγκινηθεί και να δει λίγο μέσα απο τα μάτια μας.

Κασαμπαλάκου Μαρία
Συγγραφέας

Η κ Μαριαννα Καπίρη μίλησε για ένα πολυ σοβαρό και μάλλον παραμελημένο ζήτημα: τα αδέλφια παιδιών με αυτισμό που αγγίζει πολλες οικογένειες.

Μαριάννα Καπίρη
Ειδική Παιδαγωγός/Ψυχοπαιδαγωγός Σύμβουλος Ειδικής Διαπαιδαγωγησης

Η κ. Μαρία Γαλανοπουλου έθιξε το πολυ περίπλοκο ζήτημα στην σημερινη Ελλαδα: της ένταξης των αυτιστικών παιδιών , στο σχολείο ενώ η Ιωάννα Παπαγεωργίου ανέλυσε τη σημασία της Αισθητηριακής ολοκλήρωσης

Παπαγεωργίου Ιωάννα
Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια SIT

Η ημερίδα άνοιξε απο τον προεδρο του Σωματείου Φάσμα Βαγγέλη Καρατζά που ανακοίνωσε την πρωτοβουλια του Σωματειου για την διεξαγωγή στο τελος του 2018 νεας Ημερίδας, την προσπαθεια ίδρυσης Κέντρου Δραστηριοτήτων για παιδια στο ευρύτερο φάσμα του Αυτισμόυ στη Κόρινθο και στιγμάτισε τις συνεχόμενα μέτρα που στρέφονται ενάντια στα Αυτιστικά παιδιά και στς οικογένειες τους

Ο Συντονισμές της ημερίδας και της συζήτησης που σλολούθησε, έγινε απο τη εκπαιδευτικό και μέλος τπυ σωματείου μας κ. Ελενη Ζερβού

Την ημερίδα έκλεισε ο Αντιπρόεδρος του Σωματειου και τεχικός υπεύθυνος της Ημερίδας, Δημήτρη Κανέλλο που καλεσε ολους σε ευαισθητοποιηση και δραστηριοποίηση.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=1TXAA4w7_1U

ΠΗΓΗ: fasmakorinthia.wordpress.com

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.