ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο Κατερίνης – Υπολειτουργεί η ΜΕΘ

Τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο Κατερίνης – Υπολειτουργεί η ΜΕΘ

Σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αναγκάζονται να ζητούν νοσηλεία οι κάτοικοι του νoμού Κατερίνης καθώς Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κατερίνης.

Όπως καταγγέλθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, το νοσοκομείο Κατερίνης λειτουργεί με τους μισούς γιατρούς. Οι γιατροί από τους 110 που ήταν το 2009, έχουν μείνει μόλις 55. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην οφθαλμολογική κλινική υπάρχει μόνο ένας χειρουργός οφθαλμίατρος, με αποτέλεσμα η αναμονή για καταρράκτη να είναι τεράστια. Παράλληλα το νοσοκομείο δεν διαθέτει γαστρεντερολόγο, καθώς έληξε η σύμβαση του επικουρικού γιατρού, ενώ σύντομα δεν θα υπάρχει ούτε ωτορινολαρυγγολόγος, καθώς ο γιατρός θα συνταξιοδοτηθεί.

Όσο για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κατερίνης που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον αν. υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, είναι υποστελεχωμένη και υπολειτουργεί. Συγκεκριμένα, από τις 12 διαθέσιμες κλίνες που είχαν δημιουργηθεί από το 2010, λειτουργούν μόλις οι 4. Και αυτό με δύο αποσπασμένους γιατρούς από τη Θεσσαλονίκη και με δύο επικουρικούς.

Οι γιατροί της πόλης κάνουν λόγο για νέο «φιάσκο» του υπουργείου Υγείας, ανάλογο με αυτό του νοσοκομείου Σαντορίνης. Όπως λένε χαρακτηριστικά, μόλις λήξουν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών ή οι αποσπάσεις των ειδικών, θα μπει λουκέτο σε όλη τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, αφήνοντας στο έλεος του Θεού τους πολίτες του νομού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Παναγιώτη Ταρενίδη, «οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Κατερίνης είναι τεράστιες και πολλά περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νοσοκομείο, διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης». Όπως τόνισε ο ίδιος, «έχει αυξηθεί ο ηλικιακός μέσος όρος των γιατρών. Στο νοσοκομείο υπάρχουν Διευθυντές και επιμελητές Α και δεν υπάρχουν επιμελητές Β, ενώ με την πρόσληψη μόνο επικουρικών δεν στηρίζουμε ορθά το σύστημα υγείας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.