ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο άστεγος ήρωας της επίθεσης του Μάντσεστερ βρήκε σπίτι

Ο άστεγος ήρωας της επίθεσης του Μάντσεστερ βρήκε σπίτι

Στο Μάντσεστερ έγινε ήρωας, από το Λονδίνο όμως του δίνεται η ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα… Ο λόγος για τον άστεγο που έγινε ήρωας πριν από τρεις εβδομάδες, όταν έσωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπινες ζωές κατά την επίθεση του 22χρονου Βρετανού τζιχαντιστή λιβυκής καταγωγής Σαλμάν Αμπέντι στο Μάντσεστερ Αρίνα. Ο Στίβεν Τζόουνς, αναμένεται σύντομα να μεταβεί στο νέο του σπίτι, καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα της Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα διαμονής του σε ξενοδοχείο και σύντομα, θα είναι σε θέση να του παραχωρήσει μόνιμη κατοικία, ώστε να αποκτήσει μία κανονική ζωή.

Πρόκειται για μία περίεργη ιστορία, καθώς ο 35χρονος άνδρας επέστρεψε στους δρόμους, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την ηρωική του πράξη στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Παρ’ ότι ο κόσμος συγκέντρωσε το ποσό των 45.000 λιρών, ώστε να τον βοηθήσουν να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ο ίδιος δεν κατάφερε να τα εισπράξει, καθώς απαιτείται μία διαδικασία και συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, η οποία φυσικά, δεν υπάρχει.

Ο εκπρόσωπος της Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ δήλωσε ότι μίλησε με τον Στίβεν Τζόουνς και πλέον δεν είναι άστεγος, καθώς ο σύλλογος του Λονδίνου καλύπτει τα έξοδα ενός δωματίου και φαγητού για τον 35χρονο ήρωα, ενώ σύντομα, θα είναι έτοιμο το νέο του σπίτι, στο οποίο θα μετακομίσει οριστικά.

«Το σχέδιό μας θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα τον επισκεφθούμε στο Μάντσεστερ την 1η Ιουλίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της λονδρέζικης ομάδας, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία, προκειμένου να περάσει το μήνυμα σε όλον τον κόσμο, ότι οι ηρωικές πράξεις πρέπει να τυγχάνουν ουσιαστικής ανταπόκρισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί, οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι θα τα χρησιμοποιήσει ο ίδιος, αλλά θα πρέπει όσοι έκαναν προσφορές, να σιγουρευτούν ότι θα διοχετευθούν εκεί που πρέπει και όπως πρέπει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.