ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλικό πρωτοσέλιδο «φωτιά» για τον Ρ.Τ. Ερντογάν – Οργισμένες αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του (φωτό)

Γαλλικό πρωτοσέλιδο «φωτιά» για τον Ρ.Τ. Ερντογάν – Οργισμένες αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του (φωτό)

Ένα πρωτοσέλιδο του γαλλικού περιοδικόυ Le Point ήταν αρκετό για να ξεσηκωθούν οι Τούρκοι. Ο λόγος; Αποκαλεί τον τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν δικτάτορα.

Με μια φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πιάνει σχεδόν όλη τη σελίδα και τίτλο «Ο δικτάτορας» κυκλοφόρησε χθες, 24 Μαΐου, το περιοδικό Le Point, που αναρωτιέται «μέχρι που θα φτάσει ο Ερντογάν».

Στο ίδιο πρωτοσέλιδο, το Le Point κάνει αναφορά στη μεγαλομανία του Ερντογάν, στα δίκτυα που έχει αναπτύξει ο Τούρκος πρόεδρος στη Γαλλία, στην επιθετική ρητορική του για την Αλγερία και τα εγκλήματά του.

«Το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο την ελευθερία για να εγκαθιδρύσει μια πραγματική αυτοκρατορία», αναφέρει το περιοδικό.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, τί ακολούθησε κάτω από την ανάρτηση του περιοδικού στο Twitter. Από προσβλητικές και προκλητικές φωτογραφίες, μέχρι εικόνες με τον Ερντογάν να δέχεται στο προεδρικό μέγαρο παιδιά με σύνδρομο Down έκαναν την εμφάνισή τους, από οργισμένους υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου.

https://twitter.com/ynsemreakbulut/status/999450693873405952

Κάποιοι, μάλιστα, καλούν τους Γάλλους να διαβάσουν την ιστορία της Τουρκίας, ποστάροντας σχετικές φωτογραφίες.

«Είμαι με τον Ερντογάν, τον υπερασπιστή της αλήθειας. Ζήτω ο Ερντογάν, ζήτω η Τουρκία» γράφει ένας άλλος χρήστης. Ενώ κάποιος άλλος έχει «πειράξει» το εξώφυλλο του Le Point, βάζοντας στη θέση του Ερντογάν, τον Εμανουέλ Μακρόν.

https://twitter.com/Hsn3461/status/999575308935290881

«Δεν ξέρετε τίποτα για τον Ερντογάν. Δεν ξέρετε τίποτα για την Τουρκία. Ποιο είναι το πρόβλημα με τον Ερντογάν και την Τουρκία;» αναφέρει χρήστης του twitter και χρησιμοποιεί το hashtag #WeLoveErdoğan.

https://twitter.com/ncevata53080431/status/999820781331902464

Μάλιστα για κάποιον άλλο, ο δικτάτορας είναι ο Μακρόν. «Η Γαλλία κυβερνάται από μια δικτατορία. Η Γαλλία είναι αποικία και έχει κάνει γενοκτονίες. Η Τουρκία είναι μια ελεύθερη χώρα, δεν είναι αποικία των ΗΠΑ και της Ε.Ε.. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος πλησιάζει. Ο Ερντογάν είναι παγκόσμιος ηγέτης», γράφει και συνοδεύει το μήνυμά του με φωτογραφίες από βίαια επεισόδια στο Παρίσι.

https://twitter.com/alikula59/status/999553924045639685

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/alikula59/status/999553924045639685

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.