ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Μ.Νετανιάχου κατηγορείται για δωροδοκία και διαφθορά – Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

Ο Μ.Νετανιάχου κατηγορείται για δωροδοκία και διαφθορά – Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

Μία εξέλιξη η οποία αφορά ίσως αρνητικά και την Ελλάδα λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ καθώς φαίνεται πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου θα κατηγορηθεί με «δεμένα» στοιχεία από την Αστυνομία της χώρας για υποθέσεις δωροδοκίας και απάτης με μεγάλη πιθανότητα να καταδιακστεί

Η εχθρικά διακείμενη προς αυτόν ισραηλινή Israel Hayom, στον πρωτοσέλιδο τίτλο της Πέμπτης ανέφερε ότι υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις δωροδοκίας και οι ανακριτές έχουν αρκετά στοιχεία για να κατηγορήσουν επίσημα τον πρωθυπουργό για απάτη, παραβίαση εμπιστοσύνης και δωροδοκία».

Ο Nετανιάχου και η οικογένειά του φέρονται να δέχτηκαν δώρα από επιχειρηματίες όπως πούρα, σαμπάνια και κοσμήματα ενώ κατηγορείται ότι πρόσφερε σε εκδότη εφημερίδας εμπορικές χάρες με αντάλλαγμα να υπάρχει θετική κάλυψη του πρωθυπουργικού έργου.

Καλείται να καταθέσει εναντίον του προσωπικού του δικηγόρου σε υπόθεση διαφθοράς, του David Shimron, σχετικά με συμφωνίες αμυντικών προμηθειών από την γερμανική ναυπηγοκατασκευαστική ThyssenKrupp για την αγορά υποβρυχίων ενώ κατηγορείται και για δεσμούς με παράγοντες κλειδιά σε συμφωνία συγχώνευσης που αφορά την εταιρεία τηλεπικοινωνιών , Bezeq

Ο πρωθυπουργός αρνείται κάθε αδίκημα και ένας εκπρόσωπος της οικογένειας έχει χαρακτηρίσει τη διαδικασία εναντίον του «κυνήγι μαγισσών».

Ο Νετανιάχου δεν υποχρεούται εκ του νόμου να παραιτηθεί ακόμα και αν διωχθεί ποινικά.

Ο Νετανιάχου διερευνάται σε τρεις χωριστές περιπτώσεις

Η πρώτη αφορά δώρα που έλαβε από πλούσιους υποστηρικτές του, συμπεριλαμβανομένου του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου Τζέιμς Πάρκερ.

Η δεύτερη, αφορά φερόμενγη μυστική συμφωνία του Νετανιάχου με σκοπό να μειωθεί η κυκλοφορία της Israel Hayom, σε αντάλλαγμα για ευνοϊκότερη κάλυψη από την αντίπαλη εφημερίδα Yediot Aharonot.

Η τρίτη, αφορά ύποπτες συναλλαγές στο πλαίσιο της προμήθειας γερμανικών υποβρυχίων, συνολικού ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η σύζυγός του, Σάρα Νετανιάχου, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την παραπομπή της σήμερα από τον Γενικό Εισαγγελέα Avichai Mandelbilt, όπως ανέφερε χθες ρεπορτάζ της Jerusalem Post, για δαπάνες που πληρώθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό που την οικία του ζεύγους Νετανιάχου, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σεφ, catering και επισκευών.

Ο Νετανιάχου ήταν ιδιαίτερα μισητός στο Σύστημα Ομπαμα-Κλίντον, ενώ είναι σταθερός εχθρός του Ρ.Τ.Ερντογάν και φίλα διακείμενος στην στενότερη αμυντική και ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου και Αιγύπτου.

Είναι εκ των βασικών υποστηρικτών δημιουργίας του East Med ενός αγωγού που θα αλλάξει γεωστρατηγικά την Ελλάδα για πάντα. Στηρίζει έμπρακτα και την Κύπρο πραγματοποιώντας κοινές ισραηλινοκυπριακές ασκήσεις «ανακατάληψης χωριών από τις κατοχικές δυνάμεις»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί ένας διάδοχός του στην εξωτερική πολιτική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.