ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ν.Τραμπ αναγνώρισε το δικαίωμα της Γερμανίας να κατασκευάσει το Nord Stream 2

Ο Ν.Τραμπ αναγνώρισε το δικαίωμα της Γερμανίας να κατασκευάσει το Nord Stream 2

O Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ στο παρελθόν είχε απειλήσει με κυρώσεις τις ευρωπαϊκές εταιρείες που θα λάβουν μέρος στην κατασκευή του αγωγού, ωστόσο, μετά τη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε το σχετικό δικαίωμα της Γερμανίας.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, ο Τραμπ, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε επικρίνει τη Γερμανία για τη συμμετοχή της στον συγκεκριμένο αγωγό, παραδέχτηκε ότι τελικά έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στην κατασκευή του.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απειλήσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες που θα συμμετείχαν στην κατασκευή με κυρώσεις.

Κατά τη συνέντευξή του ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση της Γερμανίας να κατασκευάσει τον αγωγό από κοινού με τη ρωσική Gazprom, τόνισε ότι αυτό είναι απόφαση του Βερολίνου, ωστόσο σημείωσε ότι θα είναι δύσκολο για τη Γερμανία επειδή είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα έλαβαν χώρα λίγη ώρα μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, μετά τη συνάντηση κορυφής που έγινε χθες στο Ελσίνικι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα πουλάμε υγροποιημένο φυσικό αέριο και θα πρέπει να ανταγωνιστούμε τον αγωγό Nord Stream 2 και πιστεύω ότι θα τον ανταγωνιστούμε επιτυχημένα, παρά το γεγονός ότι έχει ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω της τοποθεσίας του», είχε δηλώσει σχετικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.