ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Αν εφαρμόσετε τις νέες κυρώσεις τότε έχουμε κήρυξη οικονομικού πολέμου – Θα απαντήσουμε με όλα τα μέσα»

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Αν εφαρμόσετε τις νέες κυρώσεις τότε έχουμε κήρυξη οικονομικού πολέμου – Θα απαντήσουμε με όλα τα μέσα»

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι οι κυρώσεις που θέλουν να επιβάλλουν στην Ρωσία θα θεωρηθούν ως κήρυξη ολοκληρωτικού οικονομικού πολέμου και θα αναγκάσουν την Μόσχα να κτυπήσει τις ΗΠΑ «με κάθε μέσον και τρόπο».

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία απαντάει με αυτόν τον τρόπο και θεωρείται σίγουρο ότι έχει υπάρξει συνεννόηση και με την Κίνα η οποία έχει εξοργιστεί από τους δασμούς Ν.Τραμπ κατά των κινεζικών προϊόντων.

Ο Μεντβέντεφ ξεκαθάρισε στις ΗΠΑ, πως αν προχωρήσουν σε απαγορεύσεις που αφορούν τις τραπεζικές δραστηριότητες ή το νόμισμα, θα είναι σαν να κηρύσσουν στη Ρωσία, οικονομικό πόλεμο.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι: αν απαγορεύσουν τραπεζικές δραστηριότητες ή τη χρήση του νομίσματος, θα το θεωρήσουμε κήρυξη οικονομικού πολέμου. Και θα πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό- οικονομικά, πολιτικά και με κάθε άλλο τρόπο, αν χρειαστεί. Οι Αμερικανοί φίλοι μας δεν πρέπει να κάνουν κανένα λάθος σχετικά με αυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκειά επίσκεψής του στην περιοχή της Καμτσάκα.

To αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την για συμμετοχή στη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου αξιωματικού Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρουσίασαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την υπόθεση και όπως φαίνεται ούτε πρόκειται να το κάνουν διότι απλούστατα δεν έχουν.

Η πρώτη δέσμη των πρόσφατων κυρώσεων των ΗΠΑ θα περιλαμβάνει, πλήρη απαγόρευση της εξαγωγής ηλεκτρονικών συσκευών και ειδικών εξαρτημάτων στη Ρωσία, ενώ η δεύτερη μπορεί να συνεπάγεται περιορισμό των διπλωματικών σχέσεων, την απαγόρευση των πτήσεων από τον αερομεταφορέα της Ρωσίας, Aeroflot στις ΗΠΑ και σχεδόν την πλήρη αναστολή των αμερικανικών εξαγωγών.

Αυτά εν ολίγοις είναι κυρώσεις που κάνει μια χώρα σε μια άλλη όταν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ακολουθούν το δόγμα Κίσινγκερ το οποίο έλεγε πως «πρέπει να δείχνεις στον αντίπαλό σου ότι είσαι εντελώς αδίστακτος, αδιαφορείς για την απώλεια ζωών και να προχωράς συνεχώς σε παράλογες ενέργειες για να τον αποσταθεροποιείς»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιβεβαιώνεται το pronews.gr που έγραφε για την προσπάθεια των ΗΠΑ δημιουργίας «πολλαπλού χάους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.