ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία: Απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία από τη νέα χρονιά

Γαλλία: Απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία από τη νέα χρονιά

Τα εθισμένα στο κινητό τους παιδιά της Γαλλίας θα αναγκαστούν να το αποχωριστούν στο σχολείο, βάσει του καινούριου νομοσχεδίου, το οποίο προωθεί ο υπουργός Παιδείας Ζαν- Μισέλ Μπλανκέ.

Όπως εξηγεί, αφενός πρόκειται για “μέτρο αποτοξίνωσης” και αφετέρου για μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί το μπούλινγκ στις σχολικές αίθουσες. Ένας τρίτος αλλά όχι λιγότερο σημαντικός λόγος είναι να μην διασπάται η προσοχή των μαθητών στις τάξεις.

Τώρα ο υπουργός ελπίζει το νομοσχέδιο να εγκριθεί γρήγορα από την γαλλική εθνοσυνέλευση ώστε να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερο από το 90% των παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω στη Γαλλία έχουν κινητό τηλέφωνο, τονίζεται στο νομοσχέδιο.

Η απόφαση της Γαλλίας έχει προκαλέσει συζήτηση και σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και η Ιρλανδία, για το αν θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Παρισιού και να απαγορεύσουν τα κινητά τηλέφωνα στις σχολικές αίθουσες.

“Τα κινητά τηλέφωνα είναι μια τεχνολογική πρόοδος, όμως δεν μπορούν να μονοπωλούν τις ζωές μας¨”, τόνισε ο Μπλανκέ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Δεν μπορείς να κινηθείς σε έναν κόσμο τεχνολογίας, αν δεν μπορείς να διαβάσεις, να γράψεις, να μετρήσεις, να σεβαστείς τους άλλους και να εργαστείς σε μια ομάδα”, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.