ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

60 δισ. ευρώ οι ζημιές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τους δασμούς που επέβαλε ο Ν.Τραμπ!

60 δισ. ευρώ οι ζημιές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τους δασμούς που επέβαλε ο Ν.Τραμπ!

Το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η επίπτωση στη γερμανική οικονομία από τους όποιους αμερικανικούς δασμούς στα αυτοκίνητα. Σημείωσε, όμως, ότι οι δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο αφορούν σε αξία λίγο πάνω από 6 δισ. ευρώ, ενώ οι δασμοί στα αυτοκίνητα θα προκαλέσουν ζημιά στην γερμανική οικονομία της τάξης των 60 δισ. ευρώ!.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία υποχώρησε ελαφρά τον Ιούλιο, δείχνοντας ότι μία σειρά από κινδύνους, περιλαμβανομένης της απειλής των ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε αυτοκίνητα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αρχίζει να αναστατώνει τις διοικήσεις των γερμανικών εταιρειών.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo, που έχει έδρα το Μόναχο, μειώθηκε στις 101,7 μονάδες από 101,8 τον Ιούνιο, λιγότερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, οι οποίοι σε έρευνα του Reuters περίμεναν 101,5 μονάδες.

Η εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνδυασμό με την πρόσφατη κυβερνητική κρίση στη Γερμανία, η οποία προκλήθηκε από τις διαφωνίες για το θέμα της μετανάστευσης και έχει εν τω μεταξύ διευθετηθεί, αύξησαν την αβεβαιότητα, δήλωσε ο οικονομολόγος του Ifo, Κλάους Βολράμπε, στο Reuters.

Οι εταιρείες ήταν λίγο πιο αισιόδοξες αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση, αλλά οι προσδοκίες τους για τους επόμενους έξι μήνες επιδεινώθηκαν, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι προσδοκίες της αυτοκινητοβιομηχανίας για εξαγωγές υποχώρησαν σημαντικά, σύμφωνα με τον Βολράμπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.