ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Με τους ΛΟΚατζήδες στα χιόνια: Ασκήσεις υπό το μηδέν στο Τρόοδος – Εντυπωσιακές εικόνες

Με τους ΛΟΚατζήδες στα χιόνια: Ασκήσεις υπό το μηδέν στο Τρόοδος – Εντυπωσιακές εικόνες

Τους εκπαιδευόμενους στα χιονισμένα βουνά του Τροόδους Καταδρομείς πήγε σήμερα Τετάρτη 19.2.2020 να παρακολουθήσει, στις δραστηριότητές τους, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης.

Ήταν ήδη εκεί ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ, αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, ο Διοικητής Καταδρομών Κύπρου, συνταγματάρχης Σολωμός Σολωμού, ο Διοικητής της 33ΜΚ ταγματάρχης Σταύρος Αργυρίδης και άλλα στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

Παρακολούθησαν καταδρομικές επιχειρήσεις και βολές περιπόλων χιονοδρόμων Λοκατζήδων, μέσα στην ομίχλη του χιονισμένου δάσους, καθώς και τους τρόπους διαβίωσης των Καταδρομέων στα αυτοσχέδια ιγκλού που οι ίδιοι κατασκεύασαν με το χιόνι.

Παρακολούθησαν επίσης την εκπαίδευση των νέων στην χρήση και την τεχνική των σκι, ώστε να καταστούν ικανοί χιονοδρόμοι των ΛΟΚ.

Ο Υπ.Αμ. έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει και να πληροφορηθεί τα καθέκαστα για τον ειδικό εξοπλισμό και τα μέσα που διαθέτουν, μαζί με τα καινούργια τους όπλα, για τον χειμερινό ορεινό αγώνα, οι πρασινοσκούφηδες της Εθνικής Φρουράς.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας για την εκπαίδευση των Καταδρομών γράφει «εντυπωσιακή εκπαίδευση της Διοίκησης Καταδρομών πραγματοποιείται σε χιονισμένες περιοχές του Τροόδους. Στελέχη, ΣΥΟΠ και κληρωτοί στρατιώτες συμμετέχουν στη διαβίωση η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Οι Καταδρομείς διαβιούν, εκπαιδεύονται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε εχθρική απειλή.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της διαβίωσης, οι Καταδρομείς έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ρεαλιστικές συνθήκες στην κατασκευή καταλυμάτων επιβίωσης σε χιονισμένο έδαφος όπως ιγκλού, χιονότρυπες και ινδιάνες, στην κατασκευή παγίδων, στην μετακίνηση με την χρήση χιονοπέδιλων και χιονοβατίδων. Η εκπαίδευση στο χιονισμένο Τρόοδος από τους Καταδρομείς διεξάγεται τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε την συγκεκριμένη περιοχή, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά μέρος της διαβίωσης. Ο κ. Αγγελίδης έτυχε ενημέρωσης για το πρόγραμμα της διαβίωσης, τους σκοπούς που εξυπηρετεί και τις εμπειρίες που αποκομίζουν οι εμπλεκόμενοι. Επίσης, συνομίλησε με οπλίτες κ στελέχη καταδρομείς και συμμετείχε σε βολές φορητού οπλισμού, προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες συνθήκες»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.