ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανατροπή στις συντάξεις: 1,5 εκ. μισθωτοί «βγαίνουν» πριν τα 67 ή ακόμη και 10 χρόνια νωρίτερα – Δείτε αναλυτικά

Ανατροπή στις συντάξεις: 1,5 εκ. μισθωτοί «βγαίνουν» πριν τα 67 ή ακόμη και 10 χρόνια νωρίτερα – Δείτε αναλυτικά

Ανατροπές έρχονται στον τρόπο συντάξεων καθώς υπάρχουν κοντά στο 1,5 εκ. μισθωτοί που μπορούν να αποχωρήσουν πολύ νωρίτερα από τα 67 τους έτη όπως υπολόγιζαν.

Πλήρεις συντάξεις χωρίς περικοπές μπορούν να διεκδικήσουν όσοι συμπληρώσουν τα 57,5 έτη και εργάζονται ως μισθωτοί με ασφάλιση στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τις Τράπεζες ή το ΙΚΑ.

Κλειδί τα χρόνια ασφάλισης, είτε πραγματικά, είτε πλασματικά ως το 2012. Όσα περισσότερα τόσο πιο νωρίς μπορούν να πάρουν σύνταξη οι ασφαλισμένοι.

Στο Δημόσιο σημαντικό ρόλο παίζει η 25ετία ως το 2012, για έξοδο ως τα 62, ενώ ο “μαγικός” αριθμός στο ΙΚΑ είναι τα 18,3 έτη ως το 2012 για τις μητέρες, αλλά και τα 35 έτη ή ακόμη και τα 33,5 έτη για χιλιάδες ακόμη άτομα.

Δημόσιο: Σύνταξη με 35, 36 και 37 έτη

πρόσληψη 1983-1992 και 25 έτη ως το 2010

Δημόσιο: Γονείς με πρόσληψη πριν το 1992

με 25 έτη το 2011 και ανήλικο οποτεδήποτε

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ

Μητέρες με ασφάλιση πριν το 1993 – 5.500 ένσημα το 2010

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.