ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Airbnb: Αυτόφωρο για όσους δεν δηλώνουν τα έσοδα- Εφοριακοί προσποιούνται τους πελάτες

Airbnb: Αυτόφωρο για όσους δεν δηλώνουν τα έσοδα- Εφοριακοί προσποιούνται τους πελάτες

Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται οσοι δεν δηλώνουν τα έσοδα που έχουν από την ενοικίαση των ακινήτων τους μέσω της Airbnb

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Εθνος, ήδη σε πιλοτική λειτουργία του μηχανισμού εντοπίστηκαν οι πρώτοι ιδιοκτήτες που ενοικίαζαν ακίνητα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαμοιρασμού, από τους οποίους οι περισσότεροι έσπευσαν εθελοντικά να δηλώσουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις τα ενοίκια που είχαν εισπράξει πληρώνοντας τον φόρο εισοδήματος.

Η ΑΑΔΕ ξεκίνησε τους ελέγχους για τις μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb το 2017, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της προσποίησης του ενδιαφερόμενου πελάτη.

Αρχικά εντόπισε μέσω της πλατφόρμας του Διαδικτύου προσφερόμενα ακίνητα προς ενοικίαση, κυρίως στην περιοχή της Αθήνας αλλά και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αναζήτησε τη διαθεσιμότητα.

Στη συνέχεια από τα αναγραφόμενα στοιχεία στην online ανάρτηση εντόπισε τους ιδιοκτήτες.

Για τους 55 από αυτούς τους ιδιοκτήτες υπήρχαν έντονες ενδείξεις ότι δεν δήλωναν τα εισοδήματα από τα ακίνητα, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Το επόμενο βήμα ήταν να καλέσουν οι ελεγκτές τηλεφωνικά τους ιδιοκτήτες και να τους ενημερώσουν ότι έχουν εντοπιστεί ως πιθανοί στόχοι ελέγχου για μη δήλωση εισοδημάτων από εκμίσθωση ακινήτων.

Το αποτέλεσμα ήταν 39 από τους 55 ιδιοκτήτες προχώρησαν οικειοθελώς στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, δηλώνοντας πρόσθετο εισόδημα από ακίνητα ύψους 920.000 ευρώ, με τον πρόσθετο φόρο να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Στους σχεδιασμούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι οι έλεγχοι να ενταθούν και να επεκταθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων δεδομένων και πληροφοριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Μηχανισμός αυτοφώρου για αδήλωτα Airbnb -Πώς οι εφοριακοί κάνουν τους πελάτες και πιάνουν όσους δεν δηλώνουν έσοδα | iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.