Λεμονάδα με κουρκουμά, θεραπεύει την κατάθλιψη καλύτερα από το Prozac!

Λεμονάδα με κουρκουμά, θεραπεύει την κατάθλιψη καλύτερα από το Prozac!

Η κατάθλιψη είναι μια κοινή διαταραχή της διάθεσης, που εκδηλώνεται με μια κακή διάθεση, καθώς και με διάφορα άλλα συμπτώματα.

Στην πιο ήπια μορφή, οι ασθενείς καταφέρνουν να ζήσουν μια υγιή και φυσιολογική ζωή, αν την αντιμετωπίσουν σωστά. Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση μιας σοβαρής κατάθλιψης, οι άνθρωποι έχουν πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητα τους αλλά μπορεί ακόμη και να είναι απειλητικές για τη ζωή τους.

Αυτά είναι τα πιο κοινά συμπτώματα της κατάθλιψης:

θλίψη, άγχος, ή «κενά» συναισθήματα

αισθήματα ενοχής

κόπωση και μειωμένη ενέργεια

αυτοκτονικές σκέψεις, απόπειρες αυτοκτονίας

αισθήματα απελπισίας

ευερεθιστότητα, ανησυχία

αϋπνία ή υπερβολικός ύπνος

δυσκολίες συγκέντρωσης και αναποφασιστικότητα

Ευτυχώς, η φύση έχει προνοήσει ένα απίστευτα αποτελεσματικό φυσικό μπαχαρικό το οποίο θεραπεύει πολλές ασθένειες και παθήσεις, τον κουρκουμά .

Είναι εξαιρετικά χρήσιμος στην περίπτωση της νόσου του Alzheimer, εμποδίζει την κατανομή των κυττάρων σε καρκινικά κύτταρα, μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης στο σώμα, θεραπεύει τον καρκίνο του δέρματος, και είναι ευεργετικός στην περίπτωση των θεμάτων του ήπατος, της αρθρίτιδας, της διάρροιας, της οξύτητα του στομάχου αλλά και άλλων στομαχικών διαταραχών και πόνων.

Τα Οφέλη του Κουρκουμά για την υγεία:

είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά

έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη οφέλη

καταπολεμά την κατάθλιψη

μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου

υποστηρίζει ο εγκέφαλος

Το πιο κοινό φάρμακο που χρησιμοποιείτε στη θεραπεία της κατάθλιψης είναι το Prozac. Ωστόσο, καθώς και άλλα φάρμακα του τύπου στην αγορά, έχουν σοβαρές παρενέργειες, όπως η αυτοκτονικές επιδράσεις, δυσκολία στην αναπνοή, και αιμορραγία στο στομάχι.

Οι ερευνητές έχουν βρει ότι το δραστικό συστατικό στον κουρκουμά, η κουρκουμίνη, έχει την ίδια επίδραση στην θεραπεία της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής, όπως η φλουοξετίνη (στο Prozac), χωρίς να προκαλεί καμία από τις επιβλαβείς αρνητικές επιπτώσεις.

Αυτή είναι μια συνταγή για μία νόστιμη λεμονάδα με κουρκουμά που μπορεί να σας βοηθήσει:

Λεμονάδα με Κουρκουμά

χυμό από 2 λεμόνια ή λάιμ

2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά τριμμένο ή σε σκόνη

4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου, ή Stevia ή μέλι

4 φλιτζάνια κρύο νερό ή κρύο ανθρακούχο νερό

χυμό από 1 σαγκουίνι (προαιρετικά)

Αφού στύψουμε τα εσπεριδοειδή μας, σε μία μικρή κανάτα, απλά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Μπορούμε να το σερβίουμε γαρνιρισμένο με μια φέτα λεμόνι.

Είναι εξαιρετικά γευστικό δοκιμάστε το!!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: hippieteepee.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.