ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλη διάκριση: Το νερό του Ψηλορείτη βραβεύτηκε ως το καλύτερο της Ευρώπης

Μεγάλη διάκριση: Το νερό του Ψηλορείτη βραβεύτηκε ως το καλύτερο της Ευρώπης

Ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο απέσπασε για την ποιότητα του, το Εμφιαλωμένο Μεταλλικό νερό ZARO’S, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης.

Πρόκειται για τη διάκριση “Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi” που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών, τον πρωτοπόρο οργανισμό δοκιμής και αξιολόγησης καταναλωτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών.

Πιο συγκεκριμένα, το ZARO’S αξιολογήθηκε από 30 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες αλλά και βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ, αποσπώντας 2 αστέρια για τη ποιότητα και τη γεύση του νερού του. Κατά την διάρκεια των δοκιμών, κάθε προϊόν υπόκειται σε γευσιγνωσία στα «τυφλά» σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες οργανοληπτικής ανάλυσης. Από τους δοκιμαστές ζητείται να αξιολογήσουν τα προϊόντα σαν να τα είχαν οι ίδιοι στο δικό τους σπίτι και όχι σύμφωνα με τα στάνταρ των εστιατορίων τους.

Κάθε αξιολογούμενο προϊόν ελέγχεται μέσα στο πλαίσιο μιας αισθητηριακής ανάλυσης, όπου κάθε μέλος της Επιτροπής λαμβάνει υπόψη του κριτήρια, όπως η οσμή, όψη, γεύση, επίγευση, υφή κλπ. Οι κριτές επίσης καταγράφουν τα σχόλιά τους και -αν χρειαστεί- κάνουν προτάσεις για βελτιώσεις.

Επισημαίνεται ότι κάθε χρόνο, προϊόντα όλων των κατηγοριών διατροφής από περισσότερες από 130 χώρες παγκοσμίως, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό στον οποίο δοκιμάζονται με “τυφλές δοκιμές” από 120 φημισμένους σεφ και γευσιγνώστες με εξειδικευμένη εμπειρία στη γεύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κριτές της επιτροπής του iTQi, προερχόμενοι από 17 διαφορετικές χώρες, είναι μέλη μεγάλου κύρους οργανισμών εστίασης στην Ευρώπη, όπως Maîtres Cuisiniers of France, Académie Culinaire de France, Hellenic Chef’s Association, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Nordic Chefs Association, Associaciones des Cocineros de España, World Master Chefs Society, Verband der Köche Deutschlands και της Association de la Sommellerie Internationale (ASI) για τα ποτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.