ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ταλιμπάν: «Ο ηγέτης των Αφγανών βρήκε καταφύγιο στην Τουρκία»

Ταλιμπάν: «Ο ηγέτης των Αφγανών βρήκε καταφύγιο στην Τουρκία»

Ο πολέμαρχος που μάχεται τους Ταλιμπάν, Αχμάντ Μασούντ φέρεται να έχει βρει καταφύγιο στην Τουρκία.

Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ο Μασούντ εγκατάλειψε την πολύπαθη χώρα λίγες ώρες αφότου οι ισλαμιστές αντάρτες ύψωσαν τη λευκή σημαία τους στο Μπαζαράκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Πανσίρ.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Μασούντ καλούσε σε εξέγερση κατά των ισλαμιστών ανταρτών μέσω ηχητικού μηνύματος που έστειλε στα ΜΜΕ.

Στο μήνυμά του, ο 32χρονος Μασούντ φάνηκε να παραδέχεται την ήττα του στην κοιλάδα Πανσίρ και κάλεσε τους Αφγανούς να εξεγερθούν «για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την ευημερία της χώρας μας».

Η ορεινή περιοχή της κοιλάδας Πανσίρ ήταν το φέουδο του διοικητή Άχμεντ Σαχ Μασούντ, του «λιονταριού του Πανσίρ», ο οποίος δολοφονήθηκε το Σεπτέμβριο του 2001 από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Κάιντα.

Ο Άχμεντ Σαχ Μασούντ ήταν επικεφαλής της αντίστασης κατά των Ταλιμπάν και είχε επίσης πολεμήσει εναντίον της σοβιετικής εισβολής. Μετά το θάνατό του ανέλαβε δράση ο γιος του, Αχμάντ Μασούντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ταρίκ Γκασνιβάλ δήλωσε για τον Μασούντ: «Στην κοιλάδα Πανσίρ δεν υπάρχει Ίντερνετ. Πώς (ο Αχμάντ Μασούντ) έστειλε από εκεί το μήνυμά του; Ο Αχμάντ Μασούντ βρίσκεται στην Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.