Έρευνα που είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν καταλήξει κάπου, διεξάγει η υπηρεσία ασφαλείας στη Σουηδία για πτήσεις αντικειμένων τα οποία έμοιαζαν με drones πάνω από τρία πυρηνικά εργοστάσια την Παρασκευή, αλλά που δεν κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

Η αστυνομία στη Σουηδία ανέπτυξε περιπολίες και ελικόπτερα στην πυρηνική μονάδα στο Φόρσμαρκ, προκειμένου να καταδιώξει ένα αντικείμενο που εθεάθη να πετάει πάνω από το εργοστάσιο την Παρασκευή, όμως δεν κατάφερε να το προλάβει.

Η αστυνομία ανέφερε πως το άγνωστο αντικείμενο ήταν μεγάλο σε μέγεθος και μπορούσε να πετάξει παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στη μονάδα Φόρσμαρκ.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Ασφαλείας έκανε σήμερα γνωστό ότι μη παρόμοια άγνωστα αντικείμενα εθεάθησαν, επίσης, σε άλλα δύο πυρηνικά εργοστάσια, στο Όσκαρσαμν και το Ρίνγκχαλ. Περίπου το 30% της συνολικής παραγωγής ενέργειας της Σουηδίας καλύπτεται από τις τρεις αυτές μονάδες.

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα μία ημέρα αφότου ο σουηδικός στρατός ξεκίνησε περιπολίες στη μεγαλύτερη πόλη της νήσου Γκότλαντ, στη Βαλτική, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας και μιας πρόσφατης ανάπτυξης ενός ρωσικού αποβατικού σκάφους στη Βαλτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε γενικές γραμμές, οι απειλές ασφαλείας εναντίον της Σουηδίας έχουν αυξηθεί με μια ευρύτερη και βαθύτερη απειλή στον τομέα των πληροφοριών και μια πιο περίπλοκη εικόνα απειλών», επισημαίνει η Υπηρεσία Ασφαλείας σε μια ανακοίνωση.