Το θέμα πλέον δεν είναι αν αγόρασαν το Predator αλλά από πού προήλθαν και πώς πληρώθηκαν τα λεφτά για την αγορά του...

Γ.Στόλντενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ εξετάζει να στείλει ομάδες μάχης στη Ρουμανία»

Γ.Στόλντενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ εξετάζει να στείλει ομάδες μάχης στη Ρουμανία»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο Γενς Στόλντενμπεργκ, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει να αναπτύξει ομάδες μάχης στη Ρουμανία και κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως επί τάπητος έχει τεθεί η αλλαγή της στάσης στο ανατολικό τμήμα της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας.

«Σήμερα έχουμε ομάδες μάχης στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται της ομάδας μάχης στην Εσθονία, αλλά αυξάνει επίσης την παρουσία του στην Πολωνία» επεσήμανε o ΓΓ του ΝΑΤΟ.

«Αλλά, τώρα» πρόσθεσε «εξετάζουμε το ενδεχόμενο να έχουμε παρόμοιες ομάδες μάχης, για παράδειγμα, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στη Ρουμανία».

Ακόμη, υπογράμμισε πως οι υπουργοί Άμυνας των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την «ενίσχυση της συμμαχίας» και την ανάπτυξη «πρόσθετων ομάδων μάχης στη νοτιοανατολική Ευρώπη» στις 16-17 Φεβρουαρίου.

Τις προθέσεις του ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας που προειδοποίησε πως το Λονδίνο θα στείλει πρόσθετα στρατεύματα στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη εάν χρειαστεί για να «υποστηρίξει τους συμμάχους» του.

Ταυτόχρονα, μιλώντας στο ραδιόφωνο LBC την Πέμπτη, ο Βρετανός υπ. Άμυνας εμφανίστηκε απογοητευμένος από την αργή πρόοδο που καταγράφεται στην αποκλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.