«Οι τσέπες του ψαγμένες και ήταν πολύ χτυπημένος στο κεφάλι, το είχαν συνθλίψει»

Ο αντιδήμαρχος Πεταλιδίου, Γιώργος Στραβόλαιμος και αδελφός του θύματος, που άφησε την τελευταία του πνοή στο κτήμα του, από τα χτυπήματα που δέχτηκε, μίλησε για τη δολοφονία που έχει συνταράξει τη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας και οι δύο γιοι του, σκότωσαν τον 73χρονο συνταξιούχο καθηγητή, για 50 ή 100 ευρώ, όσο κόστιζε δηλαδή η μηχανή του ελαιοραβδιστικού που έκλεψαν και πούλησαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στραβόλαιμος αναφέρει, ότι δεν γνώριζαν τους φερόμενους ως δράστες, καθώς «είχαν έρθει σε ένα χωριό δίπλα από το Πεταλίδι, στο Καλαμάκι, για να μαζέψουν ελιές. Από την έρευνα που έκανα μετά το θάνατο του αδερφού μου, ο ένας από τους γιους είναι παντρεμένος και έχει και τρία παιδιά. Οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι, τι να πω».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει ότι δεν είχαν οικονομικές διαφορές, γιατί δεν γνώριζε ούτε τον πατέρα, ούτε τους γιους του.

«Αυτοί πήγαν στο κτήμα να τον κλέψουν και να τον σκοτώσουν. Εμείς πήγαμε και όταν τον βρήκαμε, ακριβώς δίπλα από το πτώμα του, είδαμε ένα ελαιοραβδιστικό, από το οποίο είχαν βγάλει τη μηχανή. Ο αδερφός μου είχε και ένα αλυσοπρίονο μαζί του και έλειπαν όλα, ήταν τα πράγματά του πεταμένα, οι τσέπες του ψαγμένες και ήταν πολύ χτυπημένος στο κεφάλι, το είχαν συνθλίψει. Αυτά είδαμε εμείς όταν πήγαμε εκεί. Ήθελαν να τον ληστέψουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Μετά ξεκίνησα να ψάχνω γι’ αυτούς και έμαθα ότι χρωστούσαν παντού, στο φούρνο, στο ψιλικατζίδικο, παντού. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σκότωσαν τον αδερφό μου για 50 ή 100 ευρώ, είναι τραγικό. Τη μηχανή από το ραβδιστικό, την πούλησαν απ’ ό,τι μάθαμε και το πριόνι το είχαν σπίτι τους. Ευτυχώς, έδρασε τάχιστα η αστυνομία και τους βρήκαμε σε πέντε ώρες», καταλήγει ο αντιδήμαρχος και αδελφός του θύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι, πριν από μερικές ημέρες, ο 73χρονος είχε πέσει ξανά θύμα ληστείας και του είχαν κλέψει πάλι τα ίδια πράγματα, σύμφωνα με τον αδελφό του.