Η θωράκιση του είναι ικανή να αντιμετωπίσει και ελαφρές αυτοσχέδιες νάρκες

Ως μία από τις πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές διασκευές για στρατιωτική χρήση έχει χαρακτηριστεί το HMMWV Μ1025Α2GR (όπως είναι η επίσημη ονομασία του) του 4ου Σώματος Στρατού, ελληνικής κατασκευής.

Το HMMWV (ή Humvee) έχει παραχθεί σε αμέτρητες μορφές, από όχημα μεταφοράς προσωπικού ως όχημα εκτόξευσης πυραύλων Stinger. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το «Hummer» εξυπηρετεί τα σώματα στρατού δεκάδων κρατών (από την Ουγκάντα ως την Κίνα) δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές βιομηχανίες βάζουν τη δική τους… πινελιά σε αυτό το προσαρμόσιμο όχημα. Ωστόσο, από όλες τις διαμορφώσεις εκεί έξω, τα πιο cool (σε όψη) είναι, σύμφωνα με το site «foxtrotalpha», τα M1114GR και Μ1025Α2GR του Ελληνικού Στρατού.

Οι δύο εκδόσεις του Hummer βασίζονται σε αμερικάνικο σχεδιασμό, με κάποιες αλλαγές από από την ΕΛ.Β.Ο η οποία έκανε την συναρμολόγηση. Την θωράκιση είχε αναλάβει Plasan Sasa Ltd, η οποία φτιάχνει ένα ρωσικό αντιαρματικό πύραυλο. Το αποτέλεσμα αυτής της περίεργης συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ένα εξειδικευμένο Hummer με φουτουριστική εμφάνιση.

Σύμφωνα με στρατιωτικά sites το Μ1025Α2GR έχει μια «ισορροπημένη προσέγγιση ανάμεσα στις στρατιωτικές ικανότητες και την κινητικότητα. Η θωράκιση του μπορεί να προστατεύσει τους στρατιώτες στο εσωτερικό του από πυρά τόσο ελαφρών, όσο και μεσαίας τάξης όπλων και εκρηκτικών μέσων. Επιπλέον η θωράκιση είναι ικανή να αντιμετωπίσει και ελαφρές αυτοσχέδιες νάρκες.

Διαθέτει επίσης ένα ενισχυμένο κάλυμμα στην κλειστή… καρότσα η οποία έχει είτε πυροβόλο 0,50 με πυργίσκο (Μ1025Α2GR) ή εκτοξευτήρα για αντιαρματικό βλήμα «Kornet» (M1114GR). Η δεύτερη έκδοσή του είναι η πιο πολεμική αλλά εμείς λόγω των γεγονότων το… μάθαμε με την πρώτη εκδοχή του ως φορέας πολυβόλου 0,50’.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!