Ακούγοντας τον «ναύαρχο ε.α.» να αναλύει τον πόλεμο στον Κόλπο έκανα τον σταυρό μου που δεν χρειάστηκε να πολεμήσει στο Αιγαίο...

15 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν & 3 ΚC-135 & 1 P-8 Poseidon καταστράφηκαν από ιρανική επίθεση στην Σ.Αραβία

Στην αεροπορική βάση Πρίγκιπας Σουλτάν - Πέντε από τους τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση

15 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν & 3 ΚC-135 & 1 P-8 Poseidon καταστράφηκαν από ιρανική επίθεση στην Σ.Αραβία

Δεκαπέντε Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν και τρία ΚC-135 μαζί με ένα P-8 Poseidon καταστράφηκαν από ιρανική επίθεση στην αεροπορική βάση Πρίγκιπας Σουλτάν στην Σ.Αραβία!

Πέντε από τους τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που έχουν άμεση γνώση των γεγονότων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με έξι βαλλιστικούς πυραύλους και 29 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην βάση.

Είναι η πιο σοβαρή ιρανική επίθεση κατά αμερικανικών στόχων από την έναρξη του πολέμου.

Τα KC-135 είναι αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού και το P-8 Poseidon αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας, ανθυποβρυχιακού πολέμου και αναγνώρισης.

Σημειώνεται ότι οι Αμερικανοί έχουν χάσει άλλο ένα KC-135, το οποίο συνετρίβη και σκοτώθηκαν και τα έξι μέλη του πληρώματος.

Είναι σαφές ότι οι Ιρανοί στόχευαν τα KC-135 για να μειώσουν τις αμερικανικές δυνατότητες ανεφοδιασμού στον αέρα και συνεπώς και την αεροπορική υποστήριξη στην περίπτωση μίας χερσαίας επιχείρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.