50% αύξηση της ραδιενέργειας μετά από ρωσικό χτύπημα στην Κμελνίτσκα: Επλήγησαν ραδιενεργά όπλα;

Το Σάββατο οι Ρώσοι έπληξαν μεγάλη αποθήκη οπλισμού και πυρομαχικών στην πόλη της δυτικής Ουκρανίας

50% αύξηση της ραδιενέργειας μετά από ρωσικό χτύπημα στην Κμελνίτσκα: Επλήγησαν ραδιενεργά όπλα;

Αύξηση κατά 50% του μέσου όρου της ραδιενέργειας καταμετρήθηκε στην πόλη του Κχμελνίτσκι (Κμελνίτσκα), στην δυτική Ουκρανία κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, όπου είχαν μεταφερθεί πολύ μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, δυτικών οπλικών συστημάτων και βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Το απεμπλουτισμένο  ουράνιο δεν παράγει ραδιενέργεια. Είναι αδύνατο να έχει προκληθεί η έκλυση αυτή από τα συγκεκριμένα βλήματα.

Όμως δεν είναι γνωστό αν εκεί οι Ουκρανοί είχαν κατασκευάσει κάποιον πειραματικό πυρηνικό αντιδραστήρα.

Υπάρχουν και κάποιες φήμες πως υπήρχαν αποθηκευμένα πυρηνικά απόβλητα που όμως προς το παρόν δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Το Σάββατο οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών στην πόλη Κμελνίτσκα, στην δυτική Ουκρανία.

Για πολλές ώρες ακούγονταν συνεχείς εκρήξεις.

 Η Κμελνίτσκα είναι χώρος αποθήκευσης δυτικών οπλικών συστημάτων και διαμετακομιστικός κόμβος προς τα στρατεύματα πρώτης γραμμής στην ανατολική Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.