ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σταυρούπολη: Συνελήφθη ηγετικό μέλος διεθνούς σπείρας απατεώνων

Σταυρούπολη: Συνελήφθη ηγετικό μέλος διεθνούς σπείρας απατεώνων

Διεθνώς διωκόμενο πρόσωπο, ένας 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως και Κατάσχεσης Αντικειμένων, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Ο συλληφθείς αποτελεί ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας, η οποία καταχωρούσε ψευδείς αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και σκαφών στο διαδίκτυο, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά από υποψήφιους αγοραστές. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι με τον παραπάνω τρόπο η εγκληματική ομάδα απέσπασε περίπου το χρηματικό ποσό των 4.000.000 δολαρίων!

Όπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών των Η.Π.Α., τα μέλη της οργάνωσης καταχωρούσαν ψευδώς σε δημοφιλείς ιστοσελίδες του διαδικτύου, αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και σκαφών. Οι υποψήφιοι αγοραστές των οποίων κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμούς που ανοίχθηκαν από τα μέλη της σπείρας με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας και τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονταν με εμβάσματα σε τρίτες χώρες.

Σε βάρος του 27χρονου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης έπειτα από αίτηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης Η.Π.Α., καθώς σε βάρος του εκκρεμεί «Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως και Κατάσχεσης Αντικειμένων» για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «απάτης από κοινού άνω των 30.000 ευρώ από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αλλά και των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση», «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», «παράβασης Νομοθεσίας που αφορά σε κατοχή ή χρησιμοποίηση ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου», «της χρήσης πλαστού εγγράφου με σκοπό προσπορισμό οφέλους με βλάβη τρίτων άνω των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ από δράστη που ενεργεί κατ΄επάγγελμα», πράξεις που τελέστηκαν στις Η.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα από Φεβρουάριο του 2015 έως Οκτώβριο του 2016.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.