ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: «Πολυπολιτισμική πρωτεύουσα» – Αλγερινός μαχαίρωσε Μαροκινό – Αλβανός τραυμάτισε Αλβανό (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: «Πολυπολιτισμική πρωτεύουσα» – Αλγερινός μαχαίρωσε Μαροκινό – Αλβανός τραυμάτισε Αλβανό  (βίντεο)

«Πλούσιο» το αστυνομικό ρεπορτάζ από την Θεσσαλονίκη με «πολυπολιτισμικές» συγκρούσεις. Πιο συγκεκριμένα νέο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Μαροκινών και Αλγερινών “οικονομικών μεταναστών” σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, 20χρονος Μαροκινός δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στο στήθος από Αλγερινό. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα μέτρα από το μνημείο του Λευκού Πύργου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών, οι οποίοι “έπεσαν απο τα σύννεφα” ως είθισται.

Αμέσως μετά το μαχαίρωμα η ομάδα των Αλγερινών “οικονομικών μεταναστών” που επιτέθηκαν στον 20χρονο τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας το θύμα αιμόφυρτο στο σημείο. Περαστικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα τρεις αστυνομικοί της ομάδας «Ζ», ένας αστυνομικός της Τροχαίας και το πλήρωμα ενός περιπολικού. Ο ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» παρείχε πρώτες βοήθειες στο θύμα, το οποίο είχε τομή περίπου είκοσι εκατοστών από το στήθος μέχρι τον αφαλό.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατάφερε να κρατήσει στη ζωή τον άτυχο Μαροκινό δημιουργώντας αυτοσχέδια βαλβίδα αποσυμπίεσης του πνευμοθώρακα. Τις γνώσεις για τη συγκεκριμένη τεχνική τις απέκτησε σε σχολείο παροχής πρώτων βοηθειών και περιποίησης τραύματος το οποίο παρακολούθησε πρόσφατα με τη μέριμνα της ΓΑΔΘ.

ΟΜαροκινός παραδόθηκε στους διασώστες του ΕΚΑΒ σε σταθερή κατάσταση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr από την παροχή πρώτων βοηθειών στον τραυματία.

Παράλληλα σε άλλο αιματηρό συμβάν, στο νοσοκομείο κατέληξε ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής ύστερα από άγριο καβγά, που είχε νωρίτερα, με ομοεθνή του στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες «οικονομικοί μετανάστες» ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και όταν τα αίματα άναψαν ένας από τους δύο ανέβηκε στο δίκυκλό του και έπεσε εσκεμμένα πάνω στον ομοεθνή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο έσπευσε όχημα το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το ελαφρά τραυματισμένο θύμα και το μετέφερε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.