ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καταρρέει το ISIS – Ιρακινές δυνάμεις ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Μοσούλης (φωτό,βίντεο)

Καταρρέει το ISIS – Ιρακινές δυνάμεις ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Μοσούλης (φωτό,βίντεο)

Το Σάββατο, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας (ISF) απελευθέρωσαν την περιοχή Al-Faruq από το ISIS στην περιοχή της παλιάς Μοσούλης. Η ISF απελευθέρωσε επίσης τις επαρχίες Souk al-Arbiaa, Jirjis και Al-Shaareen.

Τώρα, η ISF ελέγχει περισσότερο από το 60% της παλιάς Μοσούλης. Κατά την πορεία της, η ISF κατόρθωσε να εκκενώσει δεκάδες πολίτες και ανακάλυψε μια αποθήκη όπλων του ISIS στο νοσοκομείο Ibn Sina.

Από την πλευρά του, το ISIS ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν 38 Ιρακινοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν 20 από συγκρούσεις στην περιοχή Bab al-Toob και στην οδό Corniche στη παλιά Μοσούλη. Το ISIS ισχυρίστηκε επίσης ότι οι μαχητές του χτύπησαν το BMP-1, ένα θωρακισμένο όχημα, δύο μπουλντόζες και δύο Humvees των ιρακινών δυνάμεων στη παλιά Μοσούλη.

Ο αρχηγός του ιρακινού στρατού Dia al-Emara δήλωσε: «Οι μονάδες μας έχουν αρχίσει να κινούνται προς το βορρά για να ελευθερώσουν την υπόλοιπη παλιά πόλη του Mosul. Για την αντιτρομοκρατική, μόνο η εβραϊκή συνοικία παρέμεινε 400 μέτρα από τον ποταμό Τίγρη ». Αλ-Έμαρα πρόσθεσε: «Η Πολεμική Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει συγκεκριμένες επιχειρήσεις κατά τις προηγούμενες μάχες και η ανακοίνωση της απελευθέρωσης ολόκληρης της πόλης είναι επικείμενη».

Πιστεύεται ότι η άμυνα του ISIS θα καταρρεύσει πλήρως όταν ο ιρακινός στρατός φτάσει στην όχθη του ποταμού Τίγρη.

https://twitter.com/iraqi_day/status/881049312494538752

https://twitter.com/iraqi_day/status/880807477608140800

https://twitter.com/iraqi_day/status/880873710680506368

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.