ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ελέγχει πλήρως την Βεγγάζη

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ελέγχει πλήρως την Βεγγάζη

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ελέγχει πλήρως τη περιοχή Sabri στο κέντρο της πόλης της Βεγγάζης. Το LNA ανακοίνωσε επίσης ότι έχει εξασφαλίσει πλήρως την περιοχή Souk al-Hout και την περιοχή της Παλιάς Βεγγάζης στο κέντρο της πόλης.

Η περιοχή Sabri ήταν το τελευταίο οχυρό των εχθρικών στρατιωτικών δυνάμεων του LNA υπό την ηγεσία του Khalifa Haftar που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Τον Μάιο του 2016, ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, ηγέτης του LNA, ξεκίνησε την επιχείρηση Karama εναντίον ορισμένων πολιτοφυλακών και τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του ISIS, ενώ ορισμένοι υποστηρίχθηκαν από το Κατάρ και την Τουρκία. Έκτοτε, η πόλη της Βεγγάζης, η δεύτερη πιο σημαντική πόλη στα ανατολικά της χώρας, έχει γίνει πεδίο μάχης.

Πιστεύεται ότι η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε από το LNA στη Βεγγάζη είναι αποτέλεσμα της μεγάλης υποστήριξης τόσο από την Αίγυπτο όσο και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ειδικά και με πράσινο φως από τη Σαουδική Αραβία. Στόχος είναι να βλάψει τα συμφέροντα του Κατάρ στη Λιβύη. Η Ντόχα είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των ισλαμικών δυνάμεων που είναι εχθρικές προς την Χαλίφα Χάφταρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.