ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Νέες συγκρούσεις το πρωί στο Αμβούργο – Κουκουλοφόροι έκαψαν αυτοκίνητα (φωτό, βίντεο) (upd)

Νέες συγκρούσεις το πρωί στο Αμβούργο – Κουκουλοφόροι έκαψαν αυτοκίνητα (φωτό, βίντεο) (upd)

Tο πρωί στο Αμβούργο ξέσπασαν νέες συγκρούσεις λίγο πριν την επίσημη έναρξη της συνόδου G20.

Περίπου 60 κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στη συνοικία Αλτόνα, πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότωφ και πυρπόλησαν σταθμευμένα ΙΧ και τουλάχιστον τρία περιπολικά κοντά σε αστυνομικό τμήμα.

25 με τριάντα καμμένα αυτοκίνητα μέτρησε φωτογράφος του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων μόνο στην ακριβή συνοικία Elbchaussee της πόλης, ενώ κρούσματα εμπρησμών αναφέρθηκαν και στο Blankenese.
Ταυτόχρονα εκατοντάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της μεγαλούπολης του γερμανικού Βορρά να προωθούνται προς τη ζώνη ασφαλείας που έχουν αναπτύξει οι αρχές γύρω από το συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος προκειμένου να εμποδίσουν τους ηγέτες να φθάσουν εκεί και ήδη αναφέρονται συγκρούσεις με δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας, η οποία ζητά εσπευσμένα ενισχύσεις από όλα τα ομόσπονδα κρατίδια.

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 άτομα αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες προκειμένου να μετάσχουν σε αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις στο περιθώριο της G20.

Τέσσερα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το Αμβούργο από νωρίς το πρωί, έπειτα από μια νύχτα που σημαδεύτηκε από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν 111 αστυνομικοί και απροσδιόριστος αριθμός διαδηλωτών και συνελήφθησαν 29 άτομα, εκ των οποίων τα 15 κρατούνται.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνόδου της G20 είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ενώ στη συνέχεια οι ηγέτες θα συζητήσουν για την προστασία του περιβάλλοντος και το παγκόσμιο εμπόριο – θέμα αγκάθι λόγω της στάσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που τάσσεται υπέρ του προστατευτισμού.

Συνεχίστηκαν και χθες κατά τη διάρκεια της νύχτας τα επεισόδια στο Αμβούργο εναντίον της συνόδου των G20, των 20 πιo ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου που ξεκινά το Σάββατο στην γερμανική πόλη. Από τις συμπλοκές με διαδηλωτές τραυματίστηκαν δεκάδες αστυνομικοί.

Το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην ψαραγορά της πόλης και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για αρκετές ώρες, με κεντρικό σύνθημα «Καλωσήρθατε στην κόλαση!». Όταν όμως η αστυνομία, η παρουσία της οποίας είναι πολύ ισχυρή και υπολογίζεται σε 20.000 άτομα, ζήτησε από μια ομάδα κουκουλοφόρων να βγάλει τις κουκούλες, εκείνοι αρνήθηκαν, πέταξαν πέτρες και τούβλα εναντίον των αστυνομικών και αμέσως η «σύρραξη» εξαπλώθηκε.

Η διαδήλωση έλαβε τέλος, όμως τα επεισόδια συνεχίστηκαν έως τα ξημερώματα στους δρόμους του Αμβούργου. Oι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά, πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς, που απάντησαν με «κανόνια» νερού και σπρέι πιπεριού, προκειμένου να τους διαλύσουν και να τους απωθήσουν.

Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε διάφορα αντικείμενα και πέταξαν μπουκάλια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 74 αστυνομικοί, ενώ τραυματίστηκαν πολλοί διαδηλωτές, χωρίς πάντως να ανακοινωθεί αριθμός, όπως δεν ανακοινώθηκε ούτε ο αριθμός των συλλήψεων.

Μεταξύ των τραυματιών αστυνομικών λογίζονται και τρία μέλη πληρώματος ελικοπτέρου που τραυματίστηκαν όταν διαδηλωτές στόχευσαν με λέιζερ τα μάτια τους!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.