ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανατολικά της Σαμοθράκης και της Ζουράφας προανήγγειλε η Τουρκία

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανατολικά της Σαμοθράκης και  της Ζουράφας προανήγγειλε η Τουρκία

Μετά το «ναυάγιο» στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα, η οποία πυροδοτήθηκε από την τουρκική αδιαλλαξία σε ότι αφορά τις εγγυήσεις και το… δικαίωμα (κατά την Τουρκία) του τουρκικού Στρατού να παρεμβαίνει όποτε θέλει στην Κύπρο(!), η Τουρκία επανέρχεται δριμύτερη τροφοδοτώντας την ένταση στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, με νέα NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα προανήγγειλε άσκηση με πυρά στα ανατολικά της Σαμοθράκης και της Ζουράφας (Λαδόξερα) στον κόλπο Ξηρού, την ερχόμενη Tετάρτη 13 Ιουλίου.

Η Αθήνα με ναυτική οδηγία απάντησε στην τουρκική υδρογραφική υπηρεσία που εγκαλούσε και κατηγορούσε την Ελλάδα με αφορμή το περιστατικό με το πλοίο ACT κάνοντας λόγο για κινδύνους αναφορικά με την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Η ναυτική οδηγία της υδρογραφικής υπηρεσίας του ΠΝ επισημαίνει τις προσπάθειες της Άγκυρας να γκριζάρει το Αιγαίο με τη γνωστή αναθεωρητική τακτική της και ότι φυσικά η Ελλάδα εγγυάται την ασφάλεια των ναυτιλομένων.

Ακόμη ένα περιστατικό που έμελλε να τεντώσει την υπομονή της Τουρκίας, ήταν η πτήση που πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, στη Λήμνο.

«Κάποιοι θα ήθελαν ή νομίζουν ότι μπορούν να σβήσουν με μία γομολάστιχα τη Λήμνο. Όσοι παίζουν με τα σπίρτα θα πρέπει να ξέρουν ότι κινδυνεύουν να καούν από τη φωτιά που οι ίδιοι θα ανάψουν» διεμήνυσε ο αντιπτέραρχος, Χρήστος Χριστοδούλου.

Η προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα όμως δεν περιορίζεται στους αιθέρες ή την θάλασσα.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι «πύρινες» γλώσσες εκ μέρους Τούρκων δημοσιογράφων και πολιτικών δεν έλειψαν, βάλλοντας για ακόμη μια φορά κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού κόμματος Οζτούρκ Γιλμάζ, μιλώντας σε Τουρκικό κανάλι εγκαλεί τον Ταγίπ Ερντογάν, που δεν διεκδικεί – όπως λέει- 18 ελληνικά νησιά.

«Ό,τι δίνεις εκείνη τη στιγμή, πίσω δεν μπορείς να το πάρεις. Ό,τι δίνουμε, πίσω δεν μπορούμε να το πάρουμε. Να, κοιτάξτε, τα 18 νησιά στο Αιγαίο… Εκεί, μπορούμε να τους βγάλουμε έξω όσους έχουν εγκατασταθεί; Για χρόνια ο (ελληνικός) στρατός υπάρχει εκεί. Ένα σπίτι…, ένα σπίτι μπορούμε να το εκκενώσουμε; Πάει, όλα αυτά μείνανε στην Ελλάδα», είπε ο ανιστόρητος Γιλμάζ

«Τύραννοι και λήσταρχοι οι Έλληνες»

Ως τυράννους και λήσταρχους χαρακτηρίζει τουρκική εφημερίδα τους Έλληνες κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση της γείτονα χώρας για μαλθακότητα και ανοχή.

Ο λόγος για την εφημερίδα, Sozcu η οποία αφού «στόλισε» την Ελλάδα με άνευ προηγουμένου χαρακτηρισμούς, ύστερα κούνησε το δάχτυλο στην κυβέρνησης της Τουρκίας σχολιάζοντας ότι «Παρότι είμαστε ατρόμητοι ως έθνος δεν μπορεί παρά να σκεφτούμε ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν τα βάζουν με τους Έλληνες τυράννους!».

Το άρθρο

«Στέλνουμε στρατεύματα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στην αραβική χερσόνησο για να προστατέψουμε τον σεϊχη του Κατάρ αλλά δεν είμαστε ικανοί να προστατέψουμε τα νησιά μας στο Αιγαίο και τα πλοία μας από τους έλληνες λήσταρχους!

Υποτίθεται ότι είμαστε κυρίαρχοι του κόσμου αλλά επιτρέπουμε σε μια χώρα κάτω από την μύτη μας να μας καταδυναστεύει!

«Ω Ελλάδα! Τι στο διάολο κάνεις και μας έχεις κατακτήσει και έχεις γεμίσει τον τόπο με στρατό; Γιατί παρενοχλείς τα πλοία μας παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο; Δεν μας έχει μείνει ανάσα! Φοβόμαστε; Ποιος ξέρει; Μπορεί!

Παρότι είμαστε ατρόμητοι ως έθνος δεν μπορεί παρά να σκεφτούμε ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν τα βάζουν με τους Έλληνες τυράννους! «Αν έχουμε κλυδωνισμούς στα νοτιοανατολικά θα σιωπήσουμε και πάλι; Και θα λυγίσουμε όπως στο Αιγαίο;»

Πριν από λίγες ημέρες έγινε ένα περιστατικό στο Αιγαίο που ήταν κανονική πειρατεία. Το ελληνικό λιμενικό άνοιξε πυρ σε ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο ρίχνοντας 16 βολές. Ηταν κανονική ληστεία όπως είπε και τούρκος αξιωματούχος.

Η ελληνική πλευρά το κάνει αυτό συχνά. Δρα τυραννικά έχοντας υπο κατοχή τα νησιά μας στο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εχω κουραστεί να τα γράφω όλα αυτά αλλά η κυβέρνησή μας δεν δείχνει να κουράζεται να σιωπά. Μπράβο! Καλή δουλειά!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.