ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Καμπανάκι» από ΗΠΑ: «Μπορεί το ISIS να έχασε την μάχη της Μοσούλης αλλά όχι τον πόλεμο» (φωτό)

«Καμπανάκι» από ΗΠΑ: «Μπορεί το ISIS να έχασε την μάχη της Μοσούλης αλλά όχι τον πόλεμο» (φωτό)

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ «παρά την ιστορική νίκη στην Μοσούλη, ο πόλεμος κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (Islamic State – IS) δεν έχει τελειώσει».

Ο αντιστράτηγος Στίβεν Τάουνσεντ είπε στο BBC ότι η ιρακινή κυβέρνηση θα πρέπει να απλώσει το χέρι στη μειονότητα του σουνιτών μουσουλμάνων της χώρας, ώστε να μην μπορέσει να ανασυνταχθεί το ISIS.

«Για να αποτρέψουμε μια ανάδυση του ISIS, η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό: να απλώσει το χέρι και να συμφιλιωθεί με το σουνιτικό πληθυσμό και να τον κάνει να νιώσει ότι τον αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση στη Βαγδάτη», είπε.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπάντι κήρυξε επισήμως τη νίκη στη Μοσούλη, μετά από μια μάχη που διήρκεσε σχεδόν εννέα μήνες, άφησε πίσω της μεγάλες περιοχές σε ερείπια, προκάλεσε το θάνατο χιλιάδων και τον εκτοπισμό σχεδόν ενός εκατομμυρίου κατοίκων, με τη Διεθνή Αμνηστία να καταγγέλλει σε χθεσινή έκθεσή της τόσο τους τζιχαντιστές για τις πρακτικές τους, όσο και τις ιρακινές και συμμαχικές δυνάμεις για άσκοπη χρήση πανίσχυρων όπλων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον ιρακινό ομόλογό του υπογραμμίζοντας ότι η Μοσούλη «απελευθερώθηκε από τον μακρύ εφιάλτη του ISIS».

«Πενθούμε για τον ωμό φόνο χιλιάδων Ιρακινών από τον ISIS και τα δεινά εκατομμυρίων», είπε υποσχόμενος ότι θα επιδιώξει την «ολοκληρωτική καταστροφή» των τζιχαντιστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τελευταίοι, όμως, παρά την ήττα στη Μοσούλη και την πολιορκία της de facto πρωτεύουσάς τους, της Ράκα, εξακολουθούν να ελέγχουν εδάφη σε τρεις περιοχές του Ιράκ καθώς και μια σειρά πόλεων κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη στη Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.