ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παραγγελία 38 «AH-64E Apache Longbow» για την Βρετανία – «Deal» 410 εκ. δολαρίων για την Boeing (φωτό, βίντεο)

Παραγγελία 38 «AH-64E Apache Longbow» για την Βρετανία – «Deal» 410 εκ. δολαρίων για την Boeing (φωτό, βίντεο)

Η Boeing θα κατασκευάσει 38 επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64 Apache για το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας υπό όρους με την όλη παραγγελία να ανέρχεται στο ύψος 410,9 εκατομμύριων δολαρίων η οποία και επισημοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Αξιωματούχοι της Διοίκησης Συμβολαίων του αμερικανικού Στρατού ζητούν από την Boeing να κατασκευάσει 38 νέα στρατιωτικά ελικόπτερα «AH-64E Apache Longbow» για την Βρετανία αλλά και να τους παρέχει 3 εκπαιδευτές και ανταλλακτικά.

Το AH-64 Apache είναι πολεμικά ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων με ενσωματωμένα avionics και όπλα αλλά και ψηφιακές επικοινωνίες που επιτρέπουν την ασφαλή μεταφορά σε πραγματικό χρόνο (real-time) πληροφοριών του θεάτρου επιχειρήσεων από τις εναέριες στις χερσαίες δυνάμεις.

Το μοντέλο Apache Guardian Ε διαθέτει βελτιωμένη απόδοση, κοινή ψηφιακή λειτουργικότητα, βελτιωμένη ικανότητα επιβίωσης, βοηθητική λήψη αποφάσεων σε συνδυασμό με μειωμένα κόστη συντήρησης και λειτουργίας σύμφωνα με αξιωματούχους της Boeing. Το AH-64E Apache παραδίδεται στον Στρατό των ΗΠΑ, στην Βρετανία, την Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες-συμμάχους.

Παλιότερα γνωστό ως AH-64D Block III, το AH-64E Guardian έχει βελτιώσει την ψηφιακή συντομότατα του, το κοινό τακτικό ραδιοσύστημά του (Joint Tactical Radio System – JTRS). Έχει τους ισχυρότερους κινητήρες T700-GE-701D με αναβαθμισμένη μετάδοση για περισσότερη ισχύ, ικανότητα να χεριάζεται UAV, νέους συνθετικούς έλικες, ρότορα αλλά και βελτιωμένο σύστημα προσγείωσης.

Το AH-64E Apache έχει αυτοδιαγνωστικές ικανότητες, συνδέσεις δεδομένων «Link-16», και ένα αναβαθμισμένο ραντάρ «Longbow» που θα μπορούσε να φέρει εις πέρας ναυτικές επιχειρήσεις.

Διάφορες παραλλαγές του επιθετικού ελικοπτέρου AH-64 Apache έχουν τεθεί στην υπηρεσία του αμερικανικού Στρατού από το 1986.

Δείτε μερικά βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.