ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Οι ιρανικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον αδελφό του προέδρου Χασάν Ροχανί

Οι ιρανικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον αδελφό του προέδρου Χασάν Ροχανί

Οι ιρανικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον αδελφό του προέδρου Χασάν Ροχανί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος, σε μια υπόθεση διαφθοράς που σύμφωνα με τους υποστηρικτές του προέδρου έχει πολιτικά κίνητρα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο Γκολαμχουσέιν Μοσχενί Ετζέι σύμφωνα με τον οποίο ο Χουσέιν Φερεγιντούν, ο οποίος είναι και στενός σύμβουλος του Ροχανί, κλήθηκε προχθες Σάββατο σε ανάκριση στο πλαίσιο της υπόθεσης στην οποία αντιμετωπίζει άγνωστες κατηγορίες οικονομικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση.

«Αν ο Φερεγιντούν διευθετήσει την εγγύηση, θα αφεθεί ελεύθερος», είπε ο Ετζέι. «Εχει ανακριθεί πολλές φορές και άλλοι έχουν επίσης ανακριθεί, κάποιοι από τους οποίους κρατούνται…και η υπόθεση συνεχίζεται».

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ύψος της εγγύησης που καλείται να πληρώσει.

Ορισμένοι υποστηρικτές του Ροχανί ερμηνεύουν τις κατηγορίες εις βάρος του Φερεγιντούν, ενός υψηλόβαθμου διπλωμάτη που συμμετείχε στις συνομιλίες οι οποίες οδήγησαν στην πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και των διεθνών δυνάμεων, ως μια κίνηση του σκληροπυρηνικού δικαστικού σώματος να πλήξει τον πρόεδρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πραγματικό όνομα του Ροχανί είναι Χασάν Φερεγιντούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.