ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δοκιμή του Hyunmoo ΙΙ της Ν. Κορέας με το «βλέμμα» στην Πιονγιάνγκ – Ικανός να «κονιορτοποιήσει» κάθε καταφύγιο (βίντεο)

Δοκιμή του Hyunmoo ΙΙ της Ν. Κορέας με το «βλέμμα» στην Πιονγιάνγκ – Ικανός να «κονιορτοποιήσει» κάθε καταφύγιο (βίντεο)

Η κατάσταση στην χερσόνησο την Κορέας βαίνει ολοένα και πιο επικίνδυνη έτοιμη να προκαλέσει όχι μόνο μια περιφερειακή σύγκρουση αλλά και μια παγκόσμια εάν οι ταραχθεί σημαντικά το status quo των παρασκηνιακών δυνάμεων.

Με το νέο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας με την δοκιμή του πυραύλου Hyunmoo Missile II δίνει μια απάντηση για την αποτρεπτική της ικανότητα στην Βόρεια Κορέα που συνεχίζει να προκαλεί με τις πυραυλικές δοκιμές της.

Ένας στόχος βαθιά μέσα στο έδαφος γίνεται σκόνη από έναν πανίσχυρο πύραυλο, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξολοθρεύσει την ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Στο βίντεο διακρίνεται ο θανατηφόρος πύραυλος να σχίζει μ’ έναν ανατριχιαστικό θόρυβο τον αέρα και να πλήττει με τρομακτική ακρίβεια το στόχο.

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει την περιοχή καθώς πετάγονται φλόγες και πυκνοί μαύροι καπνοί. Πύρινες μπάλες πετάγονται από τις δύο εισόδους του μπούνκερ. Ένα ανθρώπινο ομοίωμα, που αφέθηκε επίτηδες στη μία από τους δύο εισόδους, τυλίγεται στις φλόγες και εξαϋλώνεται.

Με τη δοκιμή του πυραύλου Hyunmoo Missile II την περασμένη Παρασκευή η Σεούλ στέλνει μήνυμα στο βόρειο γείτονα ότι δεν υπάρχει ασφαλές καταφύγιο για τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τους συνεργάτες του.

Εκπρόσωπος της προεδρίας της Νότιας Κορέας είπε ότι ο πύραυλος «θα είναι βασικό συστατικό της φονικής αλυσίδας μας για την αντιμετώπιση πιθανών πυραυλικών επιθέσεων από τη Βόρεια Κορέα».

Το κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο στην κορεατική χερσόνησο καθώς η Πιονγιάνγκ, αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνεχίζει τις δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων εκτοξεύοντας απειλές κατά της Ουάσιγκτον.

Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ προχώρησαν σε νέα δοκιμή του συστήματος αναχαίτισης πυραύλων σε βάση στην Αλάσκα.

Αλλά ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι δεν θα αποφύγουν την καταστροφή, αν διατάξει επίθεση εναντίον τους.

Ο γερουσιαστής και σημαίνον στέλεχος των Ρεπουμπλικανών Λίντσεϊ Γκρέιαμ δήλωσε ότι όπως του είπε ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα, αν δεν σταματήσει το πυραυλικό της πρόγραμμα.

«Μου το είπε και το πιστεύω», είπε ο Γκρέιαμ. «Και αν ήμουν στη θέση της Κίνας πάλι θα το πίστευα και κάτι θα έκανα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.