ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρεξ Τίλερσον: «H υλοποίηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας θα παρακολουθείται στενά»

Ρεξ Τίλερσον: «H υλοποίηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας θα παρακολουθείται στενά»

Στα μέτρα που συμφώνησε ομόφωνα το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Όπως είπε η απόφαση στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να κατανοήσει τι αναμένει η διεθνής κοινότητα.

Η απόφαση αυτή, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ότι υπάρχουν κοινές απόψεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υπόθεση της Βόρειας Κορέας, τόνισε ο Τίλερσον.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υλοποίηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας θα παρακολουθείται στενά, αναφορικά με την τήρησή τους από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο τυχόν διάλογος για το μέλλον της Βόρειας Κορέας μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

Αναφερόμενος στην υποστήριξη της Κίνας και της Ρωσίας είπε ότι δείχνει πως ο κόσμος αναμένει από τις δύο χώρες να βοηθήσουν την Βόρεια Κορέα ν’ αποδεχτεί την πραγματικότητα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον βλέπει με πραγματισμό τη σχέση της με τη Μόσχα ενώ οι δύο χώρες μπορούν να εργαστούν μαζί για την επίλυση κοινών προβλημάτων.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ρωσία, καθώς δεν είναι σωστό να διακοπούν οι σχέσεις, εξαιτίας ενός θέματος.

Ο Τίλερσον τόνισε ότι είπε στον Ρώσο ομόλογό του, Λαβρόφ, ότι η εμπλοκή στην αμερικανική προεκλογική διαδικασία είναι σοβαρό θέμα.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης, ότι η Ρωσία άφησε να εννοηθεί ότι έχει την διάθεση σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.