ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισλαμικές επιθέσεις Ισπανίας: 8 οι τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν την Καταλονία σύμφωνα με το Reuters

Ισλαμικές επιθέσεις Ισπανίας: 8 οι τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν την Καταλονία σύμφωνα με το Reuters

Στην εκτίμηση ότι οι τρομοκράτες που αιματοκύλισαν την Βαρκελώνη ήταν συνολικά οχτώ διατυπώνουν δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι οχτώ τρομοκράτες εμπλέκονται τόσο στην επίθεση με τους 13 νεκρούς στη Βαρκελώνη όσο και σε αυτή στην πόλη Καμπρίλς με τους έξι τραυματίες.

Απώτερο σχέδιό τους ήταν να κάνουν επίθεση με «γκαζάκια» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Μέχρι στιγμής η ισπανική αστυνομία έχει συλλάβει τρία άτομα για τις δύο επιθέσεις ενώ πέντε ήταν οι τζιχαντιστές που έπεσαν νεκροί στην πόλη Καμπρίλς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες και τα πέντε θύματα περιλαμβάνεται ο οδηγός του λευκού βαν που σκότωσε 13 ανθρώπους στη Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη.

Οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις και την έκρηξη που σημειώθηκε την νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην πόλη Αλκανάρ και από την οποία ανατινάχθηκε κατοικία στην οποία υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι οι κάτοικοι του σπιτιού είναι πιθανόν ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας φιάλες αερίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από Reuters

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.