ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέος εμφύλιος μεταξύ ισλαμιστών στη Συρία: Η οργάνωση Tahrir al-Sham πολεμά το κίνημα al-Zenki στην Ιντλίμπ (βίντεο)

Νέος εμφύλιος μεταξύ ισλαμιστών στη Συρία: Η οργάνωση Tahrir al-Sham πολεμά το κίνημα al-Zenki στην Ιντλίμπ (βίντεο)

Στις 31 Αυγούστου, το Κίνημα Nour al-Din al-Zenki εξέδωσε επίσημη δήλωση με την οποία κατηγορούσε την ισλαμιστική οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) ότι δολοφόνησε έναν από τους διοικητές του, τον Sayeed al-Barshah.

Ο Al-Barshah ήταν διοικητής του κινήματος Nour al-Din al-Zenki στο χωριό Taladah στη βόρεια επαρχία Idlib.


Σύμφωνα με το Al-Zenki, ο al-Barshah σκοτώθηκε από ένα παγιδευμένο όχημα στο δρόμο προς το χωριό Taladah. Το κίνημα Al-Zenki πρόσθεσε ότι κατάφεραν να συλλάβουν τους επιτιθέμενους που ομολόγησαν και αποκάλυψαν ότι ήταν μέλη του HTS.

Λίγο αργότερα, οι δυνάμεις του HTS επιτέθηκαν στο χωριό Ταλάντα και απελευθέρωσαν τα φυλακισμένα μέλη του HTS.

Το κίνημα Al-Zenki ισχυρίστηκε επίσης ότι η HTS κατέλαβε την πόλη και σκότωσε πολλούς μαχητές του.

Ωστόσο, οι τοπικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι συγκρούσεις στο Ταλάντα ήταν μεταξύ της οικογένειας al-Barshah και της οικογένειας Qutibah. Προφανώς, η οικογένεια al-Barshah αποτελείται από υποστηρικτές του κινήματος al-Zenki, ενώ η οικογένεια Qutibah αποτελείται από μέλη του HTS.

Την 1η Σεπτεμβρίου, η HTS επιβεβαίωσε σε επίσημη δήλωση ότι το πρόβλημα ήταν μεταξύ των δύο οικογενειών. Ωστόσο, η HTS επιβεβαίωσε επίσης ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν την πόλη Ταλάντα. Η HTS ισχυρίστηκε ότι ο στόχος της επίθεσής της ήταν η «προστασία των αμάχων».


Η περίπτωση του Ταλάντα είναι ένα σαφές παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το HTS καταχράται οποιοδήποτε πρόβλημα στο Ιντλίμπ, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι να επεκτείνει τις επιρροές του. Τα κινήματα Al-Zenki και ο (FSA) δεν θα αντιδράσουν κατά του HTS κατά πάσα πιθανότητα.

Τον Ιούλιο, το Κίνημα al-Zenki λιποτάκτησε από το HTS μετά τη μάχη του HTS εναντίον της οργάνωσης Ahrar al-Sham. Από τότε, το κίνημα al-Zenki έχει γίνει ο κύριος εχθρός του HTS στο Ιντλίμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.