ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Αρχηγός των Ταλιμπάν δηλώνει: «Έχουμε υπό τον έλεγχο μας πάνω από το μισό Αφγανιστάν»

Ο Αρχηγός των Ταλιμπάν δηλώνει: «Έχουμε υπό τον έλεγχο μας πάνω από το μισό Αφγανιστάν»

Ο ηγέτης των Ταλιμπάν Mulula Hibatullah Akhundzada, ανακοίνωσε ότι η αποχώρηση όλων των αμερικανικών δυνάμεων αλλά και του ΝΑΤΟ, από το Αφγανιστάν είναι η μόνη λύση για τον τερματισμό του πολέμου και της βίας στη χώρα.

Αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε σύνδεση των Ταλιμπάν με τρομοκρατικές επιθέσεις και δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν ελέγχουν περισσότερο από το ήμισυ της χώρας. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με τις πληροφορίες που παρείχαν οι Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Ο στρατηγός John Nicholson, διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το 62% της χώρας και οι Ταλιμπάν ελέγχουν μόνο το 10%. Η υπόλοιπη περιοχή αμφισβητείται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχουν περίπου 11.000 αμερικανικοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών στρατευμάτων και των ειδικών δυνάμεων. Οι ΗΠΑ πρόκειται να στείλουν περίπου 4.000 ακόμη στρατιώτες στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της πρόσφατα διακηρυγμένης στρατηγικής για την χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.