ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουρουγουάη: Συνελήφθη ο μαφιόζος «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου»

Ουρουγουάη: Συνελήφθη ο μαφιόζος «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου»

Συνελήφθη σε ξενοδοχείο του Μοντεβιδέο ο Ιταλός μαφιόζος Ρόκο Μοράμπιτο, καταζητούμενος επί 23 χρόνια για εμπορία ναρκωτικών, ενώ τα τελευταία 13 χρόνια ζούσε στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα δελ Έστε της Ουρουγουάης με ψεύτικη ταυτότητα.

Ο 50χρονος Ιταλός είχε το παρατσούκλι «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου», ήταν γνωστός για τα πολυτελή πάρτι που οργάνωνε στο Μιλάνο και αποτελούσε ένα από τα ηγετικά στελέχη της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας. Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ο Μοράμπιτο βρισκόταν πίσω από από το λαθρεμπόριο εκατοντάδων κιλών κοκαΐνης από τη Βραζιλία στην Ιταλία.

Το 2002 ο καταζητούμενος μαφιόζος, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ, κατέφυγε στην Ουρουγουάη, όπου ζούσε με πλαστά βραζιλιάνικα έγγραφα και με το όνομα Φρανσίσκο Καπελέτο.


Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο μαφιόζος έκανε το «μοιραίο» λάθος και οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του, όταν πήγε να γράψει την κόρη του σε κολέγιο με το πραγματικό της όνομα.

Ο δικηγόρος του μαφιόζου δήλωσε πως ο πελάτης του από το 1994 «ζούσε μια κανονική ζωή» και δεν είχε εμπλακεί σε εγκληματικές δραστηριότητες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στην Ιταλία, γεγονός που αναμένεται να γίνει τους προσεχείς μήνες, ο Μοράμπιτο θα παραμείνει φυλακισμένος στην Ουρουγουάη με την κατηγορία της κατοχής πλαστών εγγράφων και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


Οι ισχυροί δεσμοί του Μοράμπιτο με τα καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής τον έκαναν έναν από τους σημαντικότερους εισαγωγείς κοκαΐνης στην Ευρώπη. Η σύλληψή του έγινε μετά από συνεργασία των ιταλικών αρχών με την αστυνομία της Ουρουγουάης, ώστε να αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του μαφιόζου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.