ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βόρεια Κορέα: Το βουνό στο οποίο πραγματοποιούνται πυρηνικές δοκιμές καταρρέει – Ανησυχία για την ακτινοβολία

Βόρεια Κορέα: Το βουνό στο οποίο πραγματοποιούνται πυρηνικές δοκιμές καταρρέει – Ανησυχία για την ακτινοβολία

Ανησυχία προκαλούν οι επιστήμονες μετά από την έκτη πυρηνική δοκιμή του Κιμ Γιονγκ Ουν – Το βουνό που η Βόρεια Κορέα έχει χρησιμοποιήσει για πέντε πυρηνικές δοκιμές «καταρρέει» – Θα απελευθερώσει ακτινοβολία που θα φτάσει μέχρι και την Κίνα

Ένα βουνό στη Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως ο τόπος που έχουν γίνει πέντε από τις έξι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανόμενης και της τελευταίας με την βόμβα υδρογόνου.

Το βουνό, ωστόσο, σύμφωνα με έναν Κινέζο επιστήμονα, κινδυνεύει να καταρρεύσει και να διαρρεύσει ακτινοβολία στην περιοχή. Μάλιστα, όπως ο ίδιος διευκρίνισε η ισχυρή ακτινοβολία θα φτάσει μέχρι και την Κίνα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας στην Hefei της επαρχίας Anhui εξέτασαν την περιοχή Punggye-ri και δήλωσαν ότι «είναι πεπεισμένοι» πως κάτω από το βουνό συνέβησαν υπόγειες εκρήξεις, ανέφερε το South China Morning Post.

Ο Wang Naiyan, πρώην πρόεδρος της Πυρηνικής Εταιρείας της Κίνας και ερευνητής για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας, δήλωσε ότι μια άλλη δοκιμασία κάτω από το βουνό μπορεί να προκαλέσει μια «περιβαλλοντική καταστροφή».

Το βουνό θα καταρρεύσει δημιουργώντας μία τεράστια τρύπα και επιτρέποντας τη διαφυγή ακτινοβολίας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας.

«Ουσιαστικά, αν συμβεί ακόμα μία πυρηνική δοκιμή το πάνω κομμάτι του βουνού θα «υποχωρήσει» και θα μοιάζει με ηφαίστειο. Η τρύπα εκτεθεί και θα απελευθερωθεί επικίνδυνη ακτινοβολία», δήλωσε ο Wang στο South China Morning Post.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν περιορισμένα βουνά στη Βόρεια Κορέα που είναι «κατάλληλα» για να γίνουν πυρηνικές δοκιμές. Κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα να γίνει η επόμενη πυρηνική δοκιμή στο συγκεκριμένο βουνό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.