ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συγκέντρωση Κούρδων στην Κολωνία βάζει «φωτιά» στις τεταμένες σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας

Συγκέντρωση Κούρδων στην Κολωνία βάζει «φωτιά» στις τεταμένες σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας

Με τις σχέσεις των δύο χωρών να… μην βρίσκονται και στα καλύτερά τους, ένα νέο επεισόδειο ήρθε για να ταράξει περαιτέρω το διπλωματικό κλίμα. Στο επίκεντρο της προσοχλης, η διαδήλωση χιλιάδων Κούρδων στην Κολωνία, για την απελευθέρωση του εμβληματικού Οτσαλάν.

Η Αγκυρα κάλεσε τον Γερμανό πρεσβευτή, για να διαμαρτυρηθεί για τη συγκέντρωση περίπου 3.000 Κούρδων στην Κολωνία.

«Καταδικάζουμε τη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης στη γερμανική πόλη της Κολωνίας από ομάδες- παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και το γεγονός ότι επετράπη (από τις γερμανικές αρχές) η τρομοκρατική προπαγάνδα. Εκφράσαμε την έντονη αντίδρασή μας στον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, τον οποίο καλέσαμε στο υπουργείο», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 3.000 διαδήλωσαν το Σάββατο στην Κολωνία κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ της αποφυλάκισης του έγκλειστου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στην Κολωνία, με τη συμμετοχή περίπου 25.000 υποστηρικτών των Κούρδων που διαδήλωσαν κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δεν κάνει αρκετά για να αποτρέψει τις όποιες δραστηριότητες του PKK.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η προσέγγιση “δύο μέτρα δύο σταθμά” που έχει υιοθετήσει η Γερμανία σε σχέση με τον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας εγείρει ανησυχίες. Καλούμε τη Γερμανία να υιοθετήσει μια ηθική στάση εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας» επισημαίνεται από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.