ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Καταλονία: Άντρες της Καταλανικής αστυνομίας ξεσπούν σε κλάματα καθώς προστατεύουν μια ειρηνική συγκέντρωση (βίντεο)

Καταλονία: Άντρες της Καταλανικής αστυνομίας ξεσπούν σε κλάματα καθώς προστατεύουν μια ειρηνική συγκέντρωση (βίντεο)

Με τους τραυματίες από τα επεισόδια εξαιτίας του «δημοψηφίσματος» συνεχώς να αυξάνονται, ενώ πασιφανής ήταν και η ανυπακοή που επέδειξε η Καταλανική αστυνομία «Mossos d’Esquadra», απέναντι στις ρητές εντολές που είχε από την κεντρική κυβέρνηση, να αποτρέψει το δημοψήφισμα.

Με γκλομπ και πλαστικές σφαίρες, οι Ισπανοί αστυνομικοί – ακολουθώντας τις οδηγίες της Μαδρίτης – «χτυπούσαν» τις ουρές των Καταλανών που πήγαιναν στις κάλπες να ψηφίσουν. Τα πολυάριθμα βίντεο της ωμής βίας που κάνουν από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου συγκλονίζουν και έχουν προκαλέσει ήδη κατακραυγή από τη διεθνή κοινότητα.

Στην άλλη «όχθη» βρίσκεται η καταλανική αστυνομία που, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει τις ίδιες εντολές από την ισπανική κυβέρνηση, επέλεξε όχι μόνο να μην χρησιμοποιήσει βία, αλλά και να προστατέψει τους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδήλωναν ειρηνικά.

Στην μικρή πόλη Βιέλια κοντά στα γαλλικά σύνορα, η κάμερα ενός αυτόπτη μάρτυρα σε μια διαδήλωση κατέγραψε μια άκρως συγκινητική στιγμή: Δύο Καταλανούς αστυνομικούς να ξεσπούν σε κλάματα ακούγοντας τα συνθήματα των διαδηλωτών που προστάτευαν, παρακούοντας τις εντολές για βίαιη καταστολή.

Οι δύο άνδρες των Mossos d’Esquadra ξεσπούν σε λυγμούς ακούγοντας τους συμπατριώτες τους, δείχνοντας ότι υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά στη ζωή από την πειθαρχία στις εντολές των ανωτέρων σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.