ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τουρκία άρχισε τα παζάρια με την Μόσχα: Απειλεί να μην αγοράσει τους S-400 αν πει «όχι» σε συμπαραγωγή

Η Τουρκία άρχισε τα παζάρια με την Μόσχα: Απειλεί να μην αγοράσει τους S-400 αν πει «όχι» σε συμπαραγωγή

Η Άγκυρα «απειλεί» ότι θα ακυρώσει την αγορά του συστήματος αεράμυνας S-400, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τη Μόσχα για την από κοινού κατασκευή των εν λόγω συστημάτων. Την δήλωση αυτή έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Akşam.

«Δεν είχαμε καμία επίσημη άρνηση επί του θέματος. Ο Πούτιν ο ίδιος μας είχε πει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην από κοινού κατασκευή. (…) Όμως, αν η Ρωσία αντιμετωπίσει το θέμα αρνητικά, θα μπορούμε να συνάψουμε τότε συμφωνία με άλλη χώρα» δηλώνει ο Τσαβούσογλου στη συνέντευξη του, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρέπει να τους αγοράσουμε επειγόντως (τους S-400), διότι είναι αναγκαίοι. Πρέπει να υπερασπίσουμε τον εναέριο μας χώρο. Ωστόσο , εάν οι χώρες που διάκεινται αρνητικά έναντι της Ρωσίας δεν θέλουν να αγοράσει η Τουρκία του S-400, πρέπει να μας παρουσιάσουν την δική τους πρόταση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 12 Σεπτεμβρίου ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα υπέγραψε με την Μόσχα συμφωνία για την αγορά των ίδιων συστημάτων όπως και ότι κατέθεσε την σχετική προκαταβολή. Στην συνέχεια την υπογραφή της συμφωνίας με την Τουρκία είχε επιβεβαιώσει ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αρμόδιος για ζητήματα τεχνολογικής και στρατιωτικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν, ο οποίος ωστόσο είχε υπογραμμίσει ότι «το ζήτημα της μεταβίβασης τεχνολογίας που απαιτείται για την κατασκευή των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 δεν συζητείται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.