ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ. Καμίνης για Πρέσπες: «Η χώρα δεν αντέχει έναν νέο διχασμό»

Γ. Καμίνης για Πρέσπες: «Η χώρα δεν αντέχει έναν νέο διχασμό»

Ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν αντέχει έναν νέο διχασμό.

Ο κ. Καμίνης σημειώνει πως η πόλωση, οι ύβρεις και το μίσος εκτοπίζουν από τον δημόσιο διάλογο την πολιτική, στέλνοντάς την στο περιθώριο.

Όπως επισημαίνει, οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν αφενός να επικεντρωθούν στην εφαρμογή της συμφωνίας με στόχο να διαφυλάξουν “κατά το μέγιστο δυνατό” τα εθνικά συμφέροντα, και αφετέρου στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Η δήλωση που έκανε ο Γιώργος Καμίνης:

«Η συμφωνία των Πρεσπών εξελίσσεται σε ένα νέο εσωτερικό πεδίο διχασμού για τη χώρα. Η πόλωση, οι ύβρεις, ο θυμός και το μίσος γίνονται ξανά κυρίαρχα στον δημόσιο λόγο και οδηγούν την πολιτική στο περιθώριο.
Ζητούμενο για τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλιών σε δύο επίπεδα:

1) Η εφαρμογή της συμφωνίας, διαφυλάσσοντας κατά το μέγιστο δυνατό τα εθνικά μας συμφέροντα και τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή

2) Η αποκλιμάκωση της έντασης με την αποδοκιμασία του εμπρηστικού λόγου και των πράξεων μίσους, που ευνοούν έναν μόνο: την ακροδεξιά που, με παρακρατικές μεθόδους, τρομοκρατεί.

Η Ελλάδα δεν αντέχει νέο διχασμό».

Ο Γιώργος Καμίνης ανέβασε την δήλωσή του και στα social media:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.